Slovenské tenistky v Praze překvapil Habera. Říkal nám babulky! smály se

- Jakub Slunečko

Unikátní tenisový megazápas mezi Českem a Slovenskem si nenechaly ujít ani celebrity. Český tým nejdřív v Praze povzbuzoval olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek. Mezi slovenskými fanoušky se pak objevil známý zpěvák Pavol Habera, který emotivně podporoval slovenský daviscupový tým i tenistky do 23 let. „Povzbuzoval nás hodně. Říkal nám babulky... Zdál se mi až trochu přemotivovaný,“ smála se Romana Čisovská, jedna z mladých slovenských hráček.

Habera je známý zpěvák, člen poroty SuperStar, ale taky amatérský tenista. V neděli odpoledne dorazil do areálu TK Sparta Praha a nejdřív se objevil na tribuně při zápasech slovenského daviscupového týmu, který s Čechy prohrál 2:3.

Habera nesmutnil a přesunul se na vedlejší kurt, kde v rozhodujícím pátém zápase v kategorii U23 bojovaly Slovenky Romana Čisovská s Terezou Mihalíkovou proti české dvojici Linda Fruhvirtová, Anna Sisková. Slovenky nakonec vyhrály 6:3, 6:2. I díky skvělé podpoře v hledišti.  

„Obě jsme si to užily, přišel nás povzbudit Pavol Habera i náš daviscupový tým. Byla to skvělá atmosféra,“ pochvalovala si Čisovská. „Palo nás povzbuzoval opravdu hodně. Říkal nám babulky... Zdál se mi až trochu přemotivovaný,“ usmívala se.

„Já ho znám už delší dobu,“ dodala její spoluhráčka Mihalíková. „Zachoval se ke mně jednou strašně hezky, když mi dal lístky na svůj koncert a daroval mi i nějaká trička.“

„Zlatý to muž,“ přitakala se smíchem Čisovská.

„Ale zahrát si s ním tenis? To bychom musely být ještě lepší, abychom mu mohly zavolat. Ale číslo na něj mám,“ překvapila Mihalíková.

Pro talentované Slovenky to byla krásná tečka za víkendovým zápasem v Praze. Po dlouhé době měly možnost dostat se do zahraničí a zahrát si kvalitní tenis. Navíc ve své kategorii porazily silné Češky 3:2 na zápasy. „Bylo to velmi rychlé, neměly jsme možnost podívat se do Prahy, celou dobu jsme byly jen na hotelu nebo na kurtech. Na druhou stranu jsme se dobře najedly a zahrály si super zápasy,“ řekla dobře naladěná Mihalíková. 

„A aspoň jsme si mohly odpočinout od rodičů,“ uzavřela v podobném duchu devatenáctiletá Čisovská.