Debutantka Martincová sahala po vítězství. Pauza mě zastavila, litovala

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BRATISLAVY: Klíčovým okamžikem souboje Terezy Martincové a Viktórie Kužmové v bratislavské aréně bylo zdravotní ošetření slovenské hráčky za stavu 3:4 ve třetím setu. Po této pauze Kužmová předvedla vynikající hru na returnu, získala rozhodující brejk a utkání následně rychle doservírovala.

Bitva servisů první reprezentační vítězství Tereze Martincové nepřinesla. Pětadvacetiletá Češka bojovala ze všech sil, nakonec ale slovenské jedničce Viktórii Kužmové v Poháru přátelství podlehla po více než dvou hodinách 6:7(6), 6:4 a 3:6.

„Zápas byl náročný. Na servisu mi soupeřka skoro nedala šanci, dařil se nám oběma. Nicméně sehrály jsme i slušné výměny,“ ohlédla se za svým premiérovým reprezentačním startem Martincová.

Ještě před začátkem duelu zažila nová členka fedcupového výběru symbolický okamžik – první reprezentační nástup i s národní hymnou. „Nikdy jsem nezažila, abych stála na kurtu a hrála česká hymna. Byl to příjemný pocit, jsem za to strašně ráda,“ neskrývala spokojenost Martincová.

Jako vždy vyzbrojená zarputilostí pak česká bojovnice při svém podání dlouho dominovala, a to až do stavu 3:4 v rozhodujícím setu. Pak ale nestačila na nápor agresivně returnující Slovenky, jež předtím narušila tempo hry zdravotním ošetřením.

„Najednou byla pauza a já jsem se zastavila. Soupeřka mi tam hned utnula dva výborné returny a najednou to bylo 0:30,“ vrátila se k rozhodujícímu momentu Martincová.

Debutantka se tedy vysněné výhry (zatím) nedočkala. Zasloužená pochvala od nehrajícího kapitána Petra Pály ji však neminula. „Jsem určitě spokojen. Bylo to velmi dobré a těsné utkání, rozhodly maličkosti,“ zmínil český lodivod.

Další šanci na první úspěch v české reprezentaci bude mít Martincová v neděli, kdy má podle plánů narazit na Annu Karolínu Schmiedlovou. „Viděla jsem ji párkrát hrát, ale už je to nějaký čas. Budu vycházet z jejího zápasu proti Markétě, který jsem sledovala,“ doplnila před prvním vzájemným soubojem debutantka.