Tiafoe měl zdravotní problémy při zápase. Testy odhalily koronavirus

- Jan Vojkůvka

Turnaj All-American Cup v Atlantě nedopadl úplně nejlépe pro Francese Tiafoea, který do místa konání dorazil zdravý, ale už po prvním hracím dni musí do karantény. Americkému tenistovi, který měl ve svém prvním utkání zdravotní problémy, byl diagnostikován koronavirus.

„Bohužel jsem byl v pátek večer pozitivně testován na Covid-19 a musel jsem se odhlásit z All-American Team Cupu v Atlantě,“ prohlásil 81. hráč světa.

Tiafoe dorazil do Atlanty na týmovovou soutěž, které se účastní celkem osm domácích tenistů. Jak bylo potvrzeno, povinné testy před příletem, jimž se podrobil před týdnem, měl Američan negativní. Onemocněl tedy v průběhu svého pobytu v místě turnaje.

„V posledních dvou měsících jsem trénoval na Floridě a byl jsem testován negativně, a to i před týdnem, než jsem měl letět do Atlanty,“ podotkl tenista. „Dalšímu testu se podrobím příští týden, ale už jsem zahájil karanténu,“ dodal.

V pátek, už s koronavirem v těle, nastoupil do utkání proti Samu Querreymu. Duel sice vyhrál 6:4, 7:6(5), ale vítězství vybojoval spíše zarputilostí, než že by se cítil nějak zvlášť dobře. Spíše naopak.

Ve druhém setu si dokonce musel vzít přestávku na ošetření kvůli zdravotním problémům, jež pociťoval. Po utkání se podrobil dalšímu testu na koronavirus a ten byl tentokrát pozitivní.

„Frances byl pozitivně testován na koronavirus. Stejně jako všichni ostatní hráči, i on byl testován před nebo okamžitě po příletu do Atlanty a prošel každodenním měřením teploty,“ uvedl turnajový ředitel Eddie Gonzalez. „Během svého zápasu ale vykazoval symptomy. Byl znovu otestován a tentokrát pozitivně.“

„Okamžitě jsme zahájili proces dezinfikování celého prostředí turnaje a začali trasovat osoby, které s ním byly v kontaktu. Zdraví a bezpečnost účastníků naší akce, zaměstnanců i diváků, jsou nejvyšší prioritou,“ dodal.

Tiafoe se, po rozšíření nemoci mezi tenisty na Adria Tour, stal dalším hráčem, jenž se koronavirem nakazil během účasti na turnaji.