Bratislavská „Austrálie“ Vondroušové svědčí. Všichni jsme si tady blízcí, říká

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BRATISLAVY: Po čtyřech měsících se Markéta Vondroušová dočkala možnosti vycestovat do zahraničí, a to rovnou ve velkém stylu. Na Slovensku jí totiž dělají společnost kamarádky, přítel i trenér. Skvělá atmosféra v české fedcupové reprezentaci je na Vondroušové znát, při cestě za jasným triumfem nad Annou Karolínou Schmiedlovou v Poháru přátelství se na kurtu zdržela sotva hodinu.

Markéta Vondroušová na dnešní tiskové konferenci v Bratislavě nešetřila úsměvem. A není divu, vždyť v Poháru přátelství zničila slovenskou soupeřku Annu Karolínu Schmiedlovou po setech 6:1 a 6:2. Stačilo jí k tomu 63 minut.

„Kajka ještě nehrála tolik zápasů, naopak já mám už nějaké za sebou a je to znát. Zvládla jsem to dobře, stíhala jsem i údery soupeřky. Čekala jsem to těžší,“ ohlédla se za úspěšnou misí čerstvě jednadvacetiletá Vondroušová.

Finalistka loňského Roland Garros navíc zvítězila bez ztráty servisu, hned dva ze tří brejkbolů Slovensky dokonce odvrátila přímým bodem z podání.

„Těší mě to, jelikož většinou si to uhrávám ve výměnách. Je to pro mě bonus,“ uvědomuje si osmnáctá tenistka žebříčku.

Jedinou komplikací pro Vondroušovou při jejím suverénním představení na modrém kurtu tak byly nepříjemné stíny, způsobené otevřenou střechou bratislavské AXA arény.

„Jak slunce pálilo do jedné strany kurtu, vzpomněla jsem si na Austrálii. Tady ale není takové vedro,“ culila se Češka, která si po dlouhé době první zahraniční pobyt užívá.

V Bratislavě jí dělají příjemnou společnost nejen týmové parťačky a zároveň kamarádky Miriam Kolodziejová a Tereza Martincová, ale i trenér Jan Hernych a přítel.

„Po čtyřech měsících jsme konečně vyjeli za hranice. Byl to pro nás zážitek. Přítel se mnou na zápasech v Česku nebyl. Když se teď hraje o víkendu, mohl jet. V týmu se všichni známe, jsme si blízcí. Užíváme si to,“ blaženě líčila Vondroušová.

To ale neznamená, že by „Maky“ zapomínala na tenisové povinnosti. Vždyť v neděli by měla nastoupit jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře. „Po těch čtyřech měsících jsem připravená na vše,“ odmítla závěrem jakékoliv pochybnosti.