Návrat ve velkém stylu! Češi budou pořádat čtyři challengery v řadě

- Jan Vojkůvka

Pomalu, ale jistě, se blíží chvíle, kdy se tenisový svět opět naplno navrátí k zápolení na turnajích. Výraznou stopu při restartu sezony bude mít i Česká republika, jež kromě turnaje WTA v Praze bude hostit také čtyři podniky z kategorie ATP Challenger Tour, a to v řadě za sebou.

Téměř půlroční pauza, kterou způsobila pandemie koronaviru, se blíží ke konci. V srpnu se restartuje sezona na profesionálních okruzích a české fanoušky může těšit, že v jedné z hlavních rolí budou i tuzemské turnaje.

Kromě již zmíněného turnaje WTA, který se bude hrát v areálu pražské Sparty od 10. do 15. srpna, se budou na českém území pořádat také čtyři podniky ATP Challenger Tour a to od 17. srpna do 14. září.

Série čtyř českých turnajů v řadě odstartuje 17. srpna podnikem v Praze. V Praze se bude hrát i od 24. srpna. Od 31. srpna se dočkají také fanoušci v Ostravě a vrcholem challengerové série bude od 7. září turnaj v Prostějově.

V Prostějově se bude konat již 27. ročník tradičního turnaje, jehož původní termín připadá každý rok na druhý týden grandslamového French Open.

Kvůli pandemii koronaviru byla upravena pravidla challengerů a místo 48 účastníků v hlavních soutěžích se budou turnaje hrát se starým formátem. V hlavních soutěžích se představí 32 tenistů, o čtyři pozice si zahraje 16 kvalifikantů.