Co takhle reprezentovat, Miriam? Taková nabídka se neodmítá, neváhá Kolodziejová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BRATISLAVY: Málokdo zažil v posledních hodinách takové překvapení jako Miriam Kolodziejová. Ještě ve čtvrtek sehrála na antuce v Prostějově utkání v soutěži Barvy pro budoucnost, aby se v pátek připojila k českému fedcupovému týmu pro derby se Slovenskem. „Byl to pro mě šok. Ale taková nabídka se samozřejmě neodmítá,“ ví moc dobře Kolodziejová.

Miriam Kolodziejová měla v pátek v Prostějově nastoupit do dalšího zápasu svazové akce Barvy pro budoucnost. Osud ale rozhodl jinak, a tak se česká tenistka nachází v Bratislavě, kde bude o víkendu reprezentovat Českou republiku ve federální bitvě se Slovenskem!

„V Prostějově bylo dost holek, takže se to mohlo nějak vystřídat. Dostala jsem povolení jet, a tak jsem jela,“ vyprávěla v rozhovoru pro Tenisový svět viditelně spokojená Kolodziejová, která je v nominaci kapitána Petra Pály spolu s Markétou Vondroušovou a Terezou Martincovou.

Ke snadnější aklimatizaci jí bezesporu pomáhá fakt, že obě své reprezentační kolegyně velmi dobře zná. „Atmosféra v týmu je příjemná, máme spolu srandu,“ líbí se náhradnici za zraněnou Petru Kvitovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

My girls?

Příspěvek sdílený Marketa (@marketavondrousova),Pro 15, 2018 v 12:09 PST

Překvapivá reprezentantka má obzvlášť blízko k Markétě Vondroušové. Pojí je jak společné tenisové úspěchy (jako juniorky spolu opanovaly dva grandslamové turnaje ve čtyřhře), tak pevné přátelství.

„Když Maky hraje, skoro vždy její zápas sleduju. Naopak to platí stejně,“ přiblížila někdejší 256. tenistka žebříčku.

Zmíněnému kariérnímu maximu je Kolodziejová aktuálně na hony vzdálena, patří jí 792. místo. Loni ji totiž trápilo zranění ruky, což vyřešila až operace. Talentovaná tenistka proto zmeškala podstatnou část sezóny. V té letošní už ale stihla zazářit na turnaji ITF v Irakliu, kde si z kvalifikace suverénně dokráčela pro titul. Operovaná ruka se konečně zdá být v pořádku.

„Musím zaklepat, že drží,“ hlásí „Miri“ před víkendovým federálním derby, v němž by se měla představit ve čtyřhře po boku kamarádky „Maky“.


Galerie