Maturita či zápas proti slovenské jedničce. Co zvládla Sisková během posledních týdnů?

- Michal Hladký, Radek Štohl

Devatenáctiletá Anna Sisková je nadějnou českou hráčkou, která se ve svých devatenácti letech nachází v šesté stovce žebříčku WTA. Momentálně má za sebou jedny z více hektičtějších týdnů svého života. Jak to?

Maturita. Strašák pro většinu dospívajících jedinců. Jinak to nebylo ani u Anny Siskové, která už má zkoušku dospělosti za sebou. „Byla jsem nervózní, ale udělala jsem to. Nebylo to vůbec tak hrozné, jak jsem si myslela," pochlubila se česká tenistka Tenisovému světu. 

Nicméně to nebylo jedinou zajímavostí v kalendáři devatenáctiletého talentu. Sisková samozřejmě nezapomněla na tenis a s vervou se pustila do přípravy. „Hrála jsem druhou ligu, kde jsem zvládla tři singly. Taktéž jsem si zkusila slovenskou Extraligu, ve které jsem reprezentovala Trnavu," nechala se slyšet Sisková. 

A právě na slovenské Extralize si okusila zápas proti nejlepší slovenské tenistce – Viktórii Kužmové. Hráčka, která momentálně zvažuje studium na vysoké škole v Olomouci, se papírově kvalitnější soupeřky nezalekla a do utkání se pustila bez dávky respektu. 

Po prohře 4:6 v první sadě se dokázala Sisková dostat do vedení 4:1, jenže to nedokázala přetavit ve srovnání a druhý set prohrála ve stejném poměru jako ten první. 

Ani tato porážka nemusela prostějovskou hráčku příliš mrzet. Obdržela totiž nominaci na víkendový duel proti Slovensku, do kterého nastoupí v kategorii U23. „Jestli se těším? Samozřejmě," bez váhání odpověděla  majitelka jednoho singlového titulu na okruhu ITF.