Slováci budou toužit po odvetě, říká Navrátil před derby

- Radek Štohl

Nabitým programem prochází také Jaroslav Navrátil. Zkušený kouč během čtvrtečního a pátečního dne vede bílý tým v soutěži Barvy pro budoucnost by Moneta, v sobotu a neděli už usedne na lavičku daviscupového týmu, se kterým ho v roli kapitána čeká zápas proti Slovensku.

Téměř čtyři měsíce po bratislavském zápolení se daviscupové výběry České republiky a Slovenska střetnou znovu. V rámci megazápasu, který celkově nabídne dvaadevadesát utkání, se tentokrát oba týmy utkají na pražské Spartě. Jak v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět uvedl Jaroslav Navrátil, opět by se mělo jednat o velký duel.

„Na jejich půdě jsme sehráli těžký zápas, který nakonec dopadl v náš prospěch. Ačkoliv to nebude žádné oficiální střetnutí, tak je podstatné, že kluci se na to těší. Je jenom dobře, že pan prezident ČTS Ivo Kaderka a pan prezident slovenského svazu Tibor Macko takovou akci vymysleli," rozpovídal se Navrátil o blížícím se utkání.

Březnový zápas o vstupenku do Madridu zvládl lépe český tým. Ten i zásluhou dvou bodů Jiřího Veselého ve dvouhře zvítězil 3:1 na zápasy. Podle českého daviscupového kapitána se nyní tým okolo Dominika Hrbatého bude chtít o to více vytáhnout. 

„Půjdou do toho s velkou motivací, budou toužit po odvetě. Důležité bude, aby byli namotivováni moji svěřenci. Ve čtvrtek a v pátek se nyní hrají Barvy pro budoucnost a hned v sobotu a neděli se koná Davis Cup. Lukáš Rosol, Jonáš Forejtek, Jirka Veselý a Zdenda Kolář –⁠ ti všichni se zúčastní těchto zápasů," vyjmenoval kvarteto, které se na pražské Spartě pokusí navázat na bratislavský triumf.

„Těch utkání je nyní skutečně hodně. Je škoda, že to termínově vyšlo hned po Barvách pro budoucnost. Slovenští hráči přijeli během čtvrtečního dne a v klidu si potrénují, zatímco my po pátečních ranních zápasech musíme do Prahy, kde bude potřeba se srovnat. Je však důležité, že se takové utkání koná. Budeme se snažit znovu vyhrát," neváhal dvaašedesátiletý trenér.

Víkendové zápasy se blíží mílovými kroky, nominaci však v hlavě ještě nemá. „Napřed zkonzultujeme, jak jsou na tom zdravotně Rosol a Forejtek, kteří hrají v Praze. Veselý a Kolář jsou v pořádku. Rozhodneme se až podle těchto okolností," neodkryl karty pro sobotní a nedělní duely.

Stejně jako do březnového klání, tak i do nadcházejících zápasů by mohl naskočit devatenáctiletý Jonáš Forejtek, který si v Bratislavě zahrál čtyřhru. O jiných mladících i vzhledem k dalším kategoriím Navrátil neuvažoval. „Jonáše jsem zkoušel už v loňském Davis Cupu. Duo Michael Vrbenský a Tomáš Macháč si zahraje za U-23, což je jenom dobře. Do budoucna však mladí hráči, včetně Jiřího Lehečky a Dalibora Svrčiny, mají dveře otevřené," dodal na závěr.