Z antuky na beton. Tipsport Elite Trophy mění pro třetí díl povrch i termín

- Jan Havlovic

Třetí díl Tipsport Elite Tropy se uskuteční o týden později oproti původnímu plánu a především na jiném povrchu. Hráčky se místo antuky utkají na tvrdém povrchu. Organizátoři učinili toto rozhodnutí s ohledem na blížící se turnaje WTA. Nad čtvrtým dílem této charitativní série visí otazník.

Růžový a černý tým se představí 18.-20. července na pražské Štvanici v areálu I.ČLTK na místním centrálním dvorci na tvrdém povrchu (beton), kam se profesionální tenis s fanoušky vrátí po dlouhých devíti letech. 

„V důsledku plánovaných tenisových turnajů WTA ve světě, jsme se rozhodli pro změnu termínu a povrchu,“ stojí v oficiálním prohlášením. Třetí díl Tipsport Elite Trophy se měl uskutečnit 11. až 13. července. Závěrečný, čtvrtý díl je prozatím naplánovaný na 25. až 27. července, ale nad jeho konáním visí otazník. „Čtvrtá série turnaje je prozatím v jednání a termín zatím stanoven není,“ dodávají organizátoři. 

Restart tenisové sezony, která je od března přerušena, je pro okruh WTA naplánovaný 3. srpna na turnaji v italském Palermu. 

Černý tým vedený Karolínou Plíškovou ovládl zatím obě zastávky Tipsport Elite Trophy. V úvodní sérii zvítězil v Praze na antuce poměrem 7:4 a na začátku tomto týdne tenistky z černého týmu zvítězily v Prostějově těsně 7:6.