Kvitová si obnovila zranění a v Bratislavě do hry nezasáhne. Pála vybral náhradnici

- Jan Havlovic

Petra Kvitová si v Prostějově obnovila zranění levé ruky a do víkendového fedcupového klání proti Slovensku nezasáhne. Pro bolest čtvrteční trénink v Bratislavě dokonce nedokončila, což je u dvojnásobné wimbledonské šampionky zcela výjimečné. „Potvrdilo se, že hra na antuce pro mě nyní není ideální,“ uvedla Kvitová v rozhovoru pro české novináře.

Světová dvanáctka měla o víkendu hájit české barvy při fedcupovém klání proti Slovensku, ale v tomto týdnu si obnovila zranění levé ruky. „Je mi to moc líto, na zápasy za Česko v Bratislavě jsem se těšila, ale v úterý jsem si v Prostějově na antuce obnovila zranění levé ruky, která se už zdála v pořádku,“ ohlásila Kvitová po čtvrtečním tréninku, který pro bolest nedokončila.

Česká tenistka se představila v tomto týdnu na antuce v rámci Tipsport Elite Trophy, ale ukázalo se, že levá ruka není ve stoprocentní kondici. „Potvrdilo se, že hra na antuce pro mě nyní není ideální. Zítra se v Bratislavě zúčastním jako host losování, a pak pojedu do Česka řešit, co s rukou dál,“ prozradila Kvitová program na nejbližší dny.

Zranění druhé nejlepší české tenistky způsobilo problémy týmovému kapitánovi Petru Pálovi, který začal narychlo shánět náhradu. „Začal jsem hledat dalšího člena týmu, ale nechtěl jsem přitom rozbít tým do 23 let, protože bych spustil domino, které by mohlo pomíchat a oslabit naše další reprezentační výběry,“ vysvětloval Pála.

Český lodivod nakonec náhradu našel. „Na startu v Bratislavě jsem se rychle domluvil s Miriam Kolodziejovou, dříve juniorskou reprezentantkou, která se vrací po zranění,“ oznámil Pála změnu v nominaci. 

Kolodziejová hájila ve čtvrtek barvy Žlutého týmu v rámci akce Barvy pro budoucnost ČTS. Bývalá 256. tenistka světa přehrála Annu Siskovou po setech 6:4, 2:6 a 6:3. Nyní se třiadvacetiletá tenistka přesune do Bratislavy a připojí se k českému týmu.