Djokovič dává peníze na boj proti koronaviru. Městu věnoval 5 milionů

- Jan Havlovic

Novak Djokovič se rozhodl podpořit ve své zemi boj proti koronaviru. Světová jednička věnovala 5 milionů srbských dinárů (zhruba 1 milion Kč) městu Novi Pazar, kde je nákaza nemocí COVID-19 velmi rozšířená a byl zde vyhlášen stav nouze.

Novi Pazar je označováno za jedno z největších ohnisek nákazy nemoci COVID-19 v celém Srbsku. Djokovič se rozhodl městu finančně pomoci a na boj s koronavirem poslal na jih země 5 milionů srbských dinárů, což je v přepočtu jeden milion Kč.

Třiatřicetiletý tenista schytal v poslední době tvrdou kritiku za uspořádání exhibiční série turnajů Adria Tour. Za jednoho z nejúspěšnějších tenistů historie se postavila premiérka Anna Brnabičová, která se Djokoviče zastala a vinu vzala na sebe. „Je to moje chyba, Novak za nic nemůže. Pokoušel se vytvořit něco dobrého pro tento region,“ uvedla Brnabičová.

Během dvou turnajů v Bělehradu a Zadaru se nakazili koronavirem čtyři profesionální tenisté, včetně Djokoviče a jeho manželky Jeleny.

Slavný pár v těchto dnech nemoc stále prodělává, ale ani jeden nemá žádné příznaky. Novak Djokovič s manželkou půjdou na další test začátkem příštího týdne.