Peking se musí obejít bez tří hvězd, k Djokovičovi a Tsongovi se přidal i Isner

- Jan Vojkůvka

Asijská tour na okruhu ATP bývá pikantní zejména z hlediska prize money, které se na turnajích udělují. Ale zdravotní problémy a únava kosí v závěru sezony nejednoho hráče a výrazně na to doplácí podnik v čínském Pekingu.

Hlavními hvězdami China Open budou Brit Andy Murray a Španěl Rafael Nadal, kteří pozvednou atraktivitu turnaje dotovaného necelými třemi miliony dolarů.

Kromě nich se na turnaji objeví také hráči jako Milos Raonic, Dominic Thiem či David Ferrer, ale mohlo být mnohem lépe a i v Pekingu vědí, že jejich turnaj mohl být, kromě Masters v Šanghaji, nejlepším asijským turnajem této sezony. Jenže k již známým absencím Novaka Djokoviče a Jo-Wilfrieda Tsongy se přidal i trojnásobný pekingský čtvrtfinalista John Isner.

Peking se i přes absenci tří špičkových tenistů může pyšnit velmi zajímavým entry listem, na druhou stranu opět se ukazuje, že peníze nejsou vše a zdraví mají i tenisté jenom jedno. Nejčernějším možným scénářem pro organizátory by pak byl brzký výpadek dvou zbývajících největších hvězd Murrayho a Nadala...