Fruhvirtová vyhlíží derby i novou školu. Na internetovou jsem nechtěla, přiznala

- Michal Hladký, Marek Bartošík

Linda Fruhvirtová se během koronavirové krize rozhodně nenudí. Ačkoliv její plány na sbírání bodů do ženského žebříčku vzaly za své, na tenisovou nudu si rozhodně nemůže stěžovat. Minulý týden si zahrála turnaj ve Starých Splavech, v úterý se zapojila do týmového Tipsport Elite Trophy a o víkendu ji čeká federální derby v barvách českého ženského výběru do 23 let. Patnáctiletá Češka má ke všemu za sebou i jedno studijní rozhodnutí.

Podle původních plánů měla Linda Fruhvirtová v sezóně 2020 plynule přestoupit z juniorských turnajů na ženský okruh s tím, že se ještě pokusí uspět na některém juniorském grandslamu. Kvůli pandemii koronaviru ale musela letošní scénář překopat.

Patnáctiletá Češka se tak účastní bohatého programu tuzemských tenisových akcí. Aktuálně je v Prostějově na týmové akci Tipsport Elite Trophy, kde v úterý otočila duel s o rok mladší Nikolou Bartůňkovou.

Po utkání se Fruhvirtová zmínila například o své nominaci do ženského výběru do 23 let na víkendové federální derby se Slovenskem. „Určitě se těším, bude to opět něco nového,“ uvedla Fruhvirtová, jež si v týmu zahraje mimo jiné i se svou třináctiletou sestrou Brendou. „Se ségrou je to vždycky super,“ netají.

V česko-slovenském derby na pražské Spartě může Fruhvirtová naplno ukázat zkušenosti, které střádá v soubojích s elitními českými tenistkami. Jen za poslední týden si zahrála třeba proti Kateřině Siniakové a Tereze Martincové.

„Chtěla jsem samozřejmě hrát klasické turnaje, abych získala body do žebříčku WTA. To teď není možné. Nicméně nebýt aktuální situace, nezahrála bych si tak super zápasy,“ má jasno Fruhvirtová, která má za sebou i jedno důležité netenisové rozhodnutí.

Po ukončení základní školy bylo nutné promyslet, jak bude vypadat její středoškolské studium. „Uvažovali jsme o internetové škole, ale tu jsem nechtěla. Nakonec jsem vybrala normální střední školu v Praze. Z posledních ročníků na základce jsem měl dobrý prospěch, což mi pomohlo s přijetím,“ dodala spokojená Fruhvirtová.