Jsi hloupější, než jsem si myslel, obul se Kyrgios do legendy. Ta ho označila za krysu

- Filip Lefenda

Pořádný poprask vyvolalo v posledních dnech chování německého tenisty Alexandera Zvereva. Poté, co se zúčastnil druhého turnaje Adria Tour, na němž onemocněli čtyři hráči koronavirem, sice pozitivní test neměl, přislíbil ale na sociálních sítích preventivní čtrnáctidenní karanténu. Už v neděli ovšem začalo internetem kolovat amatérsky zachycené video, kterak si světová sedmička užívá taneční party ve francouzském Éze.

To vzedmulo vlnu pozdvižení nejen mezi fanoušky, ale i některými hráči. Slyšet byl, jak už bývá zvykem, zejména Nick Kyrgios. „Chlape, jak můžeš být tak sobecký? Pokud už máš odvahu vydávat podobná prohlášení, tak těch čtrnáct dní doma fakt zůstaň. Můj bože, mohl si je strávit se svou přítelkyní. Fakt mě to štve. Celý tenisový svět mi vážně leze krkem,“ soptil Australan na Instagramu.

A dočkal se reakce. Svého krajana se zastala německá legenda Boris Becker. „Nemám rád podrazáky! Někdo, kdo takto hovoří o svém kolegovi, nemůže být můj přítel. Podívej se do zrcadla,“ vyzvala bývalá světová jednička Kyrgose s tím, že podobné záležitosti se mezi sportovci mají řešit v tichosti.

„Proboha, Borisi. Já tady s nikým nesoutěžím ani se nesnažím nikoho pošpinit. Bavíme se o pandemii. A pokud je někdo takový idiot jako Alex, tak nemůžu být ticho. Jsi hloupější, než jsem si myslel,“ rýpl si pětadvacetiletý tenista do o 27 let staršího Beckera, jenž je členem Mezinárodní tenisové síně slávy.

Možná i pod tlakem všemožných nesouhlasných reakcí poté vítěz šesti grandslamových trofejí mladšího krajana přeci jen na Twitteru pokáral. „Alex Zverev porušil pravidla karantény a měl by se za sebe stydět! Je vzorem pro spoustu tenisových fanoušků a hvězda budoucnosti,“ připustil Becker.

„Pořád ale nemám rád krysy,“ neodpustil si olympijský vítěz z Barcelony dovětek, kterým znovu narážel na Kyrgiose.

A tak zatímco svět sleduje přestřelku bouřliváků na sociálních sítích, na vyjádření sedmého hráče žebříčku ATP se stále ještě čeká…