Djokovič další týden podstoupí testy na koronavirus. Jak se mu daří?

- Radek Štohl

Během následujícího úterý by se Novak Djokovič s manželkou Jelenou měli podrobit druhému testu na koronavirus. Ačkoliv přesně před týdnem potvrdili nákazu, oba stále nemají žádné příznaky.

Aktuální světová jednička o pozitivním testu na COVID-19 informovala uplynulý týden poté, co se nechala testovat v rodném Bělehradě. Kromě Djokoviče byla nakažena také jeho žena Jelena, jejich dětem vyšly negativní výsledky.

Necelý týden po těchto zprávách přišel s novinkou sportklub.rs. „Novak i jeho manželka se cítí dobře, ani jeden z nich nemá příznaky koronavirus," píše se na stránkách sportovního deníku.

„Oba členové domácnosti se řídí doporučeními lékařů. I nadále budou dodržovat stanovená pravidla, která se od nich během čtrnáctidenní karantény očekávají," stojí mimo jiné na webu srbského plátku.

Djokovič se s manželkou nakazili na sérii exhibičních turnajů na Balkáně. Sedmnáctinásobný grandslamový šampion byl za pořádání této charitativní akce ostře kritizovaný, také se mluvilo o tom, aby už nepůsobil v čele hráčské rady ATP.

Během druhé poloviny června se v Bělehradě a Zadaru nakazili Grigor Dimitrov, Borna Čorič, Viktor Troicki nebo kouč Djokoviče Goran Ivaniševič. Bez úhony z Balkánu odcestovali Alexander Zverev, Marin Čilič a Andrej Rubljov.