Tipsport Elite Trophy: Úterý nabídlo prohru Kvitové i zvraty. Růžový tým vybojoval naději

- redakce

Úterní program Tipsport Elite Trophy přinesl vyrovnané duely . Poprvé od titulu na turnaji O pohár prezidenta ČTS se v soutěžním zápase dvouhry přestavila Petra Kvitová, která ve dvou setech prohrála s Markétou Vondroušovou. Růžový tým tak prohrával už 1:5 na zápasy, zásluhou obratu Lindy Fruhvirtové a výhře Barbory Krejčíkové s Kateřinou Siniakovou ale dal výběru Petry Kvitové šanci na výhru.

Krejčíková se Siniakovou zvládly čtyřhru
Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou v závěrečném úterním duelu Tipsport Elite Trophy připsaly výhru na stranu růžového týmu.

Grandslamové vítězky ve večerním zápase zvrátily duel proti Karolíně a Kristýně Plíškové, sesterské duo porazily 3:6, 7:6(3), 10:6. Krejčíková se Siniakovou ve druhém setu ztratily servis v jedenácté hře, v klíčový okamžik ale poprvé v zápase sebraly protihráčkám servis. Ve druhé polovině super tiebreaku přišly o náskok minibrejků, od dvanácté výměny si ale připsaly tři úspěchy při podání soupeřek. Po úterním dni růžový tým prohrává s černým výběrem 3:5.

„Bylo těžké najít rytmus, na centru jsme ještě nehrály. O to více se cení, že jsme to dokázaly ovládnout," popsala po konci napínavé čtyřhry Kateřina Siniaková.

Fruhvirtová udržela naděje růžového týmu
Tým Petry Kvitová získal ve druhé sérii Tipsport Elite Trophy druhý bod. Linda Fruhvirtová po více jak hodině a tři čtvrtě otočila zápas s Nikolou Bartůňkovou, kterou i zásluhou dvou odvrácených mečbolů udolala 1:6, 7:6(8), 10:4.

Po úvodním jednoznačném dějství to vypadalo na rychlé srovnání Fruhvirtové na 1:1 na sety, když vedla 5:1 a v následujících čtyřech gemech měla šest setbolů, ani jeden z nich však nevyužila, stejně jako sedmou příležitost ve dvanácté hře. V tiebreaku si Fruhvirtová vypracovala náskok 4:2, posléze ale prohrála čtyři míčky v řadě a odvracela dva mečboly, což se jí nakonec podařilo. Super tiebreak již patřil zkušenější tenistce.

Vondroušová vyzrála na Kvitovou
Markéta Vondroušová v úterním odpoledním zápase Tipsport Elite Trophy našla recept na Petru Kvitovou, kterou porazila 6:4, 6:1. Černý tým tak poslala do vedení 5:1.

Vondroušová hned v úvodní hře získala brejk, o náskok přišla v šestém gemu. Za stavu 3:4 nejprve odvrátila tři brejkboly za sebou, o hru později podruhé v zápase uspěla na returnu. Ve druhé sadě se nedávno jednadvacetiletá tenistka rychle propracovala ke dvěma brejkům. Kvitová duel zdramatizovala ve čtvrtém gemu. Ve zbytku utkání už všechny gemy brala Vondroušová.

„S tempem jsem momentálně spokojená. Hraji každý zápas, abych se do toho dostala," prohlásila loňská finalistka French Open Markéta Vondroušová.

Kr. Plíšková poslala černý tým do trháku
Také pátý zápas druhé série Tipsport Elite Trophy skončil super tiebreakem. Šťastnější hráčkou nakonec byla Kristýna Plíšková, která přehrála Jekatěrinu Alexandrovovou 6:0, 4:6, 10:8.

Vítězka prvního setu si v úvodní sadě vypracovala čtyři brejkboly, přičemž tři využila, sama naopak odvrátila hrozbu v šestém gemu. Ve druhé sadě Plíšková nejprve brejkla soupeřku na 4:3, vzápětí prohrála tři gemy za sebou. V závěrečném super tiebreaku Alexandrovová měla o minibrejk navíc a vedla 4:2, následně přišla o pět míčků za sebou. Plíšková za stavu 8:6 ztratila balónek při vlastním podání, posléze ale dvakrát uspěla při servisu protihráčky. Černý tým tak na začátku úterního programu vede 4:1 na zápasy.

„Pořád jsem hrála stejný tenis, první set byl samozřejmě lepší. Když se vyhraje 6:0, tak se dá čekat, že ten druhý bude těžší, což se i stalo," reagovala Kristýna Plíšková na čtvrtý bod černého týmu.

Úterní program
Růžový tým – Černý tým 3:5*
Jekatěrina Alexandrovová (RUS, 27.) – Kristýna Plíšková (69.) 0:6, 6:4, 8:10
Petra Kvitová (12.) – Markéta Vondroušová (18.) 4:6, 1:6
Linda Fruhvirtová – Nikola Bartůňková 1:6, 7:6(8), 10:4
Krejčíková, Siniaková – Kar. Plíšková, Kr. Plíšková 3:6, 7:6(3), 10:6

Pondělní výsledky
Růžový tým – Černý tým 1:3* 
Barbora Strýcová (31.) – Karolína Muchová (26.) 6:4, 4:6, 8:10
Jekatěrina Alexandrovová (RUS, 27.) – Markéta Vondroušová (18.) 4:6, 6:2, 10:5
Linda Fruhvirtová (809.) – Tereza Martincová (133.) 1:6, 7:5, 3:10
Alexandrovová, Strýcová – Kr. Plíšková, Vondroušová 6:4, 3:6, 8:10