Tipsport Elite Trophy: Úvodnímu dni vládly super tiebreaky. Ve vedení je černý tým

- Redakce

Atraktivní zápolení mezi růžovým a černým týmem se v pondělí přesunulo do Prostějova. Právě zde od pondělí do středy probíhá druhý díl akce Tipsport Elite Trophy, která má charitativní podtext. Všechny zápasy úvodního dne nabídly super tiebreak, za růžový tým se radovala Jekatěrina Alexandrovová, za černý výběr přidala body Karolína Muchová a Tereza Martincová a ve čtyřhře Kristýna Plíšková s Markétou Vondroušovou.

Černý tým ve čtyřhře navýšil vedení
Po pondělním dni je stav Tipsport Elite Trophy 3:1 pro černý tým Karolíny Plíškové. Ve čtyřhře uspěla dvojice Kristýna Plíšková, Markéta Vondroušová, která našla recept na debl Jekatěrina Alexandrovová, Barbora Strýcová po sadách 4:6, 6:3, 10:8.

Úvodní dva sety přinesly po jednom brejku na každé straně. V super tiebreaku od začátku měly navrch Plíšková s Vondroušovou, když po vedení 4:0 svůj náskok už nepustily.

Martincová vybojovala bod v super tiebreaku
Černý tým Karolíny Plíškové se podruhé během pondělního dne dostal do vedení. Tereza Martincová si ve třetí dvouhře poradila s Lindou Fruhvirtovou 6:1, 5:7, 10:3.

Úvodní sada nabídla jednoznačnou podívanou. Martincová sice ve třetí hře přišla o výhodu brejku, následující čtyři gemy ovšem už patřily zkušenější protihráčce. Ve druhém setu Fruhvirtová ihned ztratila servis, zásluhou dvou brejků se však probojovala do vedení 4:1, o svůj náskok ale přišla za stavu 4:2, kdy si ztratila servis. Mladší tenistka v osmém gemu nejprve odvrátila dva brejkboly v řadě, v závěrečné hře naopak na returnu zužitkovala úvodní setbol. Super tiebreak ale patřil Martincové, jež rychle vedla 5:1.

„Nebylo to vůbec jednoduché. Začala jsem dobře, Linda si pak zvykla na moji hru. Já jsem pořad věřila, hrála jsem míč po míči a říkala si, že to dobře dopadne," uvedla vítězka Martincová.

Alexandrovová zajistila vyrovnaní
Také druhý pondělní zápas Tipsport Elite Trophy nabídl úspěšný obrat. Jekatěrina Alexandrovová zvrátila duel proti Markétě Vondroušové, kterou přehrála 4:6, 6:2, 10:5.

Alexandrovová sice ve čtvrtém gemu dokázala vrátit ztracené podání na svoji stranu, o tři hry později však její soupeřka podruhé uspěla na returnu. Druhý set nabídl hned šest brejků, ruská tenistka v něm uspěla ve čtyřech případech při servisech protihráčky, zásluhou čehož se šlo do super tiebreaku. V něm Alexandrovová vedla 5:2 a šla na servis, Vondroušová ztrátu minibrejků smazala. Ve zbytku duelu však dominovala Ruska.

„Jednalo se o náročné utkání, Markéta je bezpochyby skvělá hračka. Antuka jí sedí, což mně příliš ne. První set mi úplně nevyšel, pak už jsem se ale na kurtu cítila lépe," okomentovala výhru Alexandrovová. 

Muchová otočila duel proti Strýcové
Karolína Muchová zvládla úvodní napínavý duel druhé série Tipsport Elite Trophy, když porazila Barboru Strýcovou 4:6, 6:4, 10:8.

Muchová v úvodním setu stáhla manko brejku ze třetí hry, za stavu 4:4 však nabídla soupeřce druhý brejk. Ve druhém setu naopak čtvrtfinalistka loňského Wimbledonu vybojovala první úspěch na returnu, o který v pátém gemu přišla, v závěrečné hře sady ovšem při podání protihráčky využila první setbol. Super tiebreak měla lépe rozehraný Muchová, jež vedla 5:3, následně ale prohrála čtyři míčky v řadě. Do konce zápasu ztratila jediný fiftýn, zásluhou čehož poslala černý tým do vedení 1:0.

„Byl to těžký zápas. Jsem ráda, že se hrál supertiebreak, který jsem dokázala ovládnout," zhodnotila duel vítězka úvodního střetnutí. 

Růžový tým – Černý tým 1:3* 
Barbora Strýcová (31.) – Karolína Muchová (26.) 6:4, 4:6, 8:10
Jekatěrina Alexandrovová (RUS, 27.) – Markéta Vondroušová (18.) 4:6, 6:2, 10:5
Linda Fruhvirtová (809.) – Tereza Martincová (133.) 1:6, 7:5, 3:10
Alexandrovová, Strýcová – Kr. Plíšková, Vondroušová 6:4, 3:6, 8:10