Pikantní zápas hatil déšť. Hlavně, že jsme dohrály, shodly se finalistky

- Radek Štohl

Obsazení tohoto finále se očekávalo, vítězka však už byla překvapivá. Barbora Krejčíková ve Starých Splavech přehrála o více jak šedesát míst lépe umístěnou Kateřinu Siniakovou, zásluhou čehož se jako první dočkala triumfu v sérii turnajů nazvanou Trofej solidarity a naděje ČTS by MONETA.

Na profesionálním okruhu se do odpoledního zápasu nestřetly. Přesto to pro obě hráčky byl velmi pikantní duel.

Společně dokráčely pro dva grandslamové tituly ve čtyřhře v řadě.

Společně se dostaly na první místo žebříčku čtyřhry.

Společně se více dostaly do podvědomí tenisové veřejnosti.

V neděli se však staly soupeřkami. Ve Starých Splavech, kde za favoritku byla považována Kateřina Siniaková. „Na finále jsem se těšila. Ačkoliv se známe a víme, co druhá hraje, tak v zápase to pokaždé může být jiné. Každopádně jsem se soustředila na samotný tenis," uvedla v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět čtyřiapadesátá singlistka světa.

Svůj náhled na nedělní duel nabídla také Barbora Krejčíková. „Z obou stran to nebylo růžové, proti parťačce je vždy nepříjemné hrát. Sdílíme spolu kurt, mám s ní největší úspěchy," připomněla o jednašedesát příček hůře postavená tenistka triumfy z French Open a Wimbledonu.

Samotný zápas nakonec lépe ustála Krejčíková, která slavila po setech 6:3, 6:4. „Mám obrovskou radost, že jsem dokázala vyhrát český turnaj, který byl slušně obsazený," neskrývala nadšení o půl roku zkušenější hráčka.

„Na těchto turnajích jde hlavně o to, abychom si zahrály zápasy. Můžeme zde poměřit síly s holkami, které hrají na okruhu WTA. Když se znovu začne, tak pro všechny to bude dobrý začátek," vidí jednoznačné výhody v pořádání místních akcí.

Jedním z důležitých faktorů zápasu byl nedělní déšť. Ten nejprve na malou chvíli přerušil duel za stavu 2:2, o čtyři gemy později dokonce vyhnal hráčky z kurtu. „Dokázala jsem se s tím lépe vyrovnat, začala jsem po něm hrát lépe. Můj výkon totiž nebyl stoprocentní," nechala se slyšet Krejčíková. „Je to škoda, byl tam delší gem na 4:4. Možná kdyby se přerušilo za něj, mohlo to dopadnout lépe," souhlasila její tradiční deblová parťačka.

Po skončení finále se obě tenistky shodly, že utkání skončilo zavčasu. Hned od pondělí je totiž čeká druhý díl série Tipsport Elite Trophy. „Přerušení bylo pro obě těžké, jsem však ráda, že se zápas dohrál," zkusila Siniaková najít něco pozitivního na finálovém neúspěchu. 

Podobně to měla také Barbora Krejčíková. „Přála jsem si, aby se dohrávaly pouze dva gemy, abychom nemusely jít do třetího setu. Jsem ráda, že to časově vyšlo," dodala na závěr držitelka titulu ze Starých Splavů.