Absurdní! zlobí se finalistka Fed Cupu. Co ji pobouřilo na US Open?

- Radek Štohl

S konáním letošního US Open rozhodně není spokojená. Někdejší třináctá hráčka žebříčku dvouhry Kirsten Flipkensová se v uplynulých dnech rozlítila nad pořádáním grandslamového turnaje i přes skutečnosti, že na nedávné sérii exhibičních turnajů na Balkáně se nakazili přední světoví tenisté.

Do zahájení druhého grandslamu v probíhajícím kalendářním roce zbývají dva měsíce. S blížícím se termínem zároveň přibývají otázky, zda by se jeden z nejslavnějších turnajů světa neměl přesunout na následující sezónu.

Během nedávných turnajů v Chorvatsku a Srbsku ke všemu byl zjištěný pozitivní test na koronavirus Grigoru Dimitrovovi, Bornu Čoričovi nebo Novaku Djokovičovi. Právě zrušení zbytku exhibice podnítilo Kirsten Flipkensovou k ostrému vyjádření.

„Přijde to jenom mně, nebo je absurdní, aby US Open bylo nadále v našem programu? Podívejte se na nedávné události," rozepsala se Belgičanka na oficiálním twitterovém účtu. 

„Pokud někdo z nás bude v New Yorku pozitivně testovaný, tak všichni ostatní půjdou na dva týdny do karantény? Jenom v takovém případě se vše zruší?" ptala se zkušená tenistka, která v New Yorku nejdále dokráčela do třetího kola dvouhry.

US Open je naplánované od 31. srpna do 13. září. Letošní ročník se obejde bez kvalifikačních zápasů, o trofeje nebudou usilovat ani junioři. Původně byly zrušeny také soutěže vozíčkářů, ti však o svůj turnaj nakonec nepřijdou.