V pondělí pokračuje Tipsport Elite Trophy. Série se přesouvá do Prostějova

- Radek Štohl

Od pondělí do středy se bude konat druhá série Tipsport Elite Trophy. Během úvodního zápolení na pražské Štvanici uspěl černý tým Karolíny Plíškové, který nad výběrem Petry Kvitové zvítězil 7:4. Následující týden však s největší pravděpodobností přinese zásadní změnu –⁠ do zápasů by mohla zaskočit také Petra Kvitová.

Veselé tváře, cenné rady od spoluhráček, ale i neúprosné duely. Takový byl úvodní díl Tipsport Elite Trophy, který se vinou špatného počasí nakonec protáhl do čtyř dnů.

Během soboty (13.6.) a neděle (14.6.) se dokončily pouze dva zápasy, déšť následně z kurtu vyhnal Terezu Martincovou a Jekatěrinu Alexandrovovou. Před pondělními duely tak byl stav srovnaný 1:1.

V průběhu dalšího hracího dne se k náskoku probojoval černý tým Karolíny Plíškové, který i zásluhou světové trojky vedl 4:3 na zápasy. Vítězství následně dovršil v úterý, kdy bylo rozhodnuto po prvních dvou singlech. Růžový tým Petry Kvitové znovu dokázal bodovat až v závěrečné čtyřhře.

Výběr poražených se však během celé první série nemohl spolehnout na kapitánku Kvitovou, již trápilo zranění. Podle posledního vyjádření dvojnásobné wimbledonské vítězky by však do následujících bojů již mohla zasáhnout. 

„Stav mé ruky se lepší, a tak předpokládám, že se zapojím do hry o body. Když půjde vše podle předpokladů, mohlo by to být dokonce ve dvouhře,“ potěšila své příznivce třicetiletá tenistka.

Poprvé po pauze zapříčiněné opatřeními z koronaviru by tak čeští fanoušci mohli sledovat duel dvou nejlepších našich singlistek. Na turnaji O pohár prezidenta ČTS pro změnu nebyla stoprocentně připravená Karolína Plíšková.

Kdo uspěje ve druhé sérii, se dozvíme nejdříve v úterý. Blížící se program v Prostějově začne v pondělí ve 12:00, na úvod budou k vidění tři dvouhry. První hrací den završí čtyřhra.