Tvrdý trest! Tunisan kromě zákazu musí platit pokutu

- Radek Štohl

TIU (jednotka pro integritu tenisu) si během tenisové pauzy došlápla na hříšníka. Podle závěru z vyšetřování se provinil Majed Kilani, který měl před čtyřmi lety zmanipulovat zápasy na turnaji nižší kategorie. Třiadvacetiletý hráč za své jednání bude pykat sedmiletým zákazem na okruhu a pokutou sedmi tisíc amerických dolarů.

Podle oficiální zprávy TIU se Kilani v srpnu 2016 podílel na manipulování zápasů neuvedeného turnaje v Egyptě, přičemž na ovlivňování se podílel s tzv. třetí stranou.

Někdejší sedmasedmdesátý junior světa v během daného měsíce odehrál tři turnaje na egyptském území, přičemž se nejhlasitěji mluví o závěrečném duelu proti Alexisu Canterovi, se kterým prohrál 2:6, 0:6

Ve výši trestu hrála roli skutečnost, že tuniský tenista odmítl plně spolupracovat na vyšetřování celého případu. Jeho sedmiletý zákaz se počítá od pětadvacátého června letošního roku.

Kilani se před pauzou zapříčiněnou opatřeními z koronaviru nacházel na nejlepších umístěních kariéry. Ve dvouhře mu patřilo 804. místo, ve čtyřhře pobýval na 528. příčce. 

Největším úspěchem mladého hráče byly dvě semifinále dvouhry a čtyři tituly ze čtyřhy. Na další úspěchy na profesionálním okruhu si však bude muset počkat.