Kousek od postupu. Předváděly jsme výborné výkony, těší Markovou

- Radek Štohl

Na probíhajícím turnaji O pohár solidarity a naděje ČTS by Moneta ji čekala velmi zrádná skupina. Johana Marková však v ní rozhodně nezklamala. Uplynulý měsíc jednadvacetiletá tenistka dokonce byla blízko překvapivému postupu do sobotního semifinále, proti zkušenější Barboře Krejčíkové nakonec padla v závěrečném super tiebreaku. „I přes porážku jsem se svým výkonem spokojená. Bylo to vyvrcholení celé naší skupiny," prozradila Marková v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět.

Obě hráčky měly před pátečním zápasem stejné šance na postup. Barbora Krejčíková si bez problémů poradila se Sárou Bejlek (6:3, 6:3) a později také s Brendou Fruhvirtovou (6:2, 6:3), zatímco Marková udolala Fruhvirtovou (7:6, 7:6) a vzápětí neměla slitování se čtrnáctiletou kvalifikantkou Bejlek (6:1, 6:0). 

I přes lepší žebříčkové postavení Krejčíkové tak přímý souboj sliboval zajímavou podívanou, což se také potvrdilo. Marková nakonec v těsné koncovce prohrála 6:1, 1:6, 8:10.

„V prvním setu mi vše vycházelo skvěle, v tom druhém soupeřka zabrala. I přes porážku jsem se svým výkonem spokojená. Bylo to vyvrcholení celé naší skupiny, obě jsme v ní předváděly výborné výkony," rozpovídala se Johana Marková po konci střetnutí.

Úvodní dvě sady měly naprosto odlišný průběh. Zatímco v té první dominovala Marková, ve druhé řádila Krejčíková. „Barča postupně hrála agresivněji, přestala vytvářet chyby. Zvedla se, lépe servírovala. Trošku jsem z toho byla překvapená, už jsem se tak dobře nepohybovala. Hráčka jejich kvalit toho zvládne snadno využít," mířila její slova na adresu aktuálně 115. hráčky žebříčku dvouhry.

O sobotní semifinalistce musel rozhodnout závěrečný super tiebreak. Marková v něm od začátku měla navrch, dokonce vedla 8:6, poslední čtyři fiftýny zápasu ale patřily o tři roky zkušenější soupeřce. „Za stavu 6:4 jsem odehrála těsný bekhend do autu. Kdybych ten fiftýn zvládla, tak by koncovka možná vypadala jinak. Když to bylo 8:8, tak přišly dvě chyby poté, kdy jsem soupeřku chtěla zatlačit," popsala rozhodující chvíle zápasu.

Ačkoliv někdejší devětatřicáté juniorce kombinovaného žebříčku postup do semifinále těsně unikl, z uplynulých dní si bere jen to pozitivní. „Odehrála jsem tři výborné zápasy. Jsem ráda, že jsem zvládla dvě utkání s mladšími soupeřkami, potvrdit roli takové favoritky bývá náročné," dodala aktuálně 403. singlistka světa.