COVID-19: Nakažený je také kouč Djokoviče. Jak to bylo s testy?

- Radek Štohl

Série exhibičních turnajů Adria Tour poznala další osobu s koronavirem. Během pátečního dne o této skutečnosti informoval Goran Ivaniševič, kouč Novaka Djokoviče přitom při předchozích dvou testech měl negativní výsledky.

Seznam nakažených se tak rozrostl o nové jméno. Po Grigoru Dimitrovovi, Bornu Čoričovi, Viktoru Troickém a Novaku Djokovičovi se s COVIDEM-19 potýká také vítěz wimbledonské dvouhry z roku 2001 Goran Ivaniševič, který od minulé sezóny působí v trenérském týmu Djokoviče.

„Po dvou negativních testech jsem nyní bohužel byl pozitivně testovaný na COVID-19. Cítím se dobře a dosud nemám žádné příznaky," napsal osmačtyřicetiletý Chorvat na oficiální instagramový účet.

„Toutou cestou bych chtěl všechny, kteří se mnou byli v kontaktu, informovat a zároveň požádat, aby na sebe a své blízké dali velký pozor. V následujících dnech budu nadále pokračovat v izolaci, tak jako tomu bylo doposud," dodal Ivaniševič na závěr příspěvku.

Goran Ivaniševič se na charitativních turnajích na Balkáně podílel aktivní účastí. V Zadaru kromě koučování Novaka Djokoviče nechyběl na basketbalové akci, na kterou také zavítali Alexander Zverev nebo Marin Čilič. Ani jeden z nich však na koronavirus nebyl pozitivní.