Otec Djokoviče: Dimitrov poškodil celou rodinu Novaka

- Radek Štohl

Dozvuky po sérii exhibičních turnajů Adria Tour neutuchají. Do debaty se zapojil také otec Novaka Djokoviče Srdjan, který za vzniklou situaci viní Bulhara Grigora Dimitrova, jenž jako první ze zúčastněných tenistů oznámil nákazu COVIDEM-19.

Kromě Grigora Dimitrova vyšly pozitivní testy také Chorvatu Bornu Čoričovi, Srbu Viktoru Troickemu nebo aktuální světové jedničce Novaku Djokoviče a jeho ženě Jeleně. Otec vítěze sedmnácti grandslamových trofejí ve dvouhře ovšem za vším vidí jediného muže –⁠ právě devětadvacetiletého Dimitrova.

„Víte, proč ke všemu došlo? Kdo ví odkud přijel nakažený. Dokonce se tady ani nenechal testovat, ale někde úplně jinde. Jeho jednání rozhodně nebylo férové," rozpovídal se pro RTL Srdajn Djokovič, jehož syn po zjištění prvního případu odletěl domů, kde Novakovi byly provedeny testy.

„Grigor poškodil Chorvatsko, Srdsko a celou naši rodinu. Všichni se kvůli celé situaci cítíme špatně," dodal Srdjan na adresu vítěze Turnaje mistrů z roku 2017.

Grigor Dimitrov na jeho výroky nezareagoval. To ale učinil jeho agent Georgi Stoimenov, který se Bulhara rozhodl bránit. „Grigor po třech měsících úplné izolace přistál v Bělehradě. Tady, ani později v Zadaru mu nebylo nabídnuto, nebo dokonce vyžadováno testování na koronavirus. Za celou akci jsou zodpovědni pouze pořadatelé turnaje," prohlásil Stoimenov.