Kyčel drží. Murray sehrál první soutěžní zápas od listopadu a vyhlíží grandslamy

- Jan Havlovic

Andy Murray se začátkem tohoto týdne představil poprvé od loňského listopadu v soutěžím zápase. Na akci Battle of the Brits má zatím vyrovnanou bilanci jedné výhry a jedné porážky. Kyčel, která Murrayho v posledních měsících trápila, je již v pořádku a bývalá světová jednička vyhlíží návrat do turnajového kolotoče. „Mojí prioritou je být fit na grandslamové turnaje,“ uvedl Murray.

Bývalá světová jednička na Battle of the Brits nejprve porazila krajana Liama Broadyho ve dvou setech a o den později svedla tuhou třísetovou bitvu s britskou jedničkou Kylem Edmundem. Murray prohrál po vyrovnaném průběhu 7:6(2), 6:7(5) a 5:10. 

Murrayho tak čeká ve středu klíčový duel proti Jamesi Wardovi, se kterým se utká o postup do semifinále.

Pro třiatřicetiletého Murrayho je ale prioritou hlavně zdraví. V posledních měsících totiž laboroval se zraněnou kyčlí. Zdravotní problémy jsou, zdá se, pryč. „Při zápase jsem to trochu cítil, ale bylo to podstatně lepší,“ okomentoval Murray svůj zdravotní stav.

„Pokud bude kyčel v dobré kondici, moje tenisové výkony se budou v příštích měsících zlepšovat,“ věří vítěz 46 turnajů ATP. 

Pro dvojnásobného olympijského vítěze jsou velkou motivací především dvě velké akce – US Open a Roland Garros, které se uskuteční netradičně až na podzim. „Mojí prioritou je být fit na grandslamové turnaje,“ potvrzuje Murray.

Před newyorským grandslamem plánuje aktuálně 129. tenista světa odehrál některé turnaje v rámci připravy na US Open. V úvahu připadají podniky ve Washingtonu či Cincinnati.