Hurá! Polská hvězda chrlí jednu dobrou zprávu za druhou

- Filip Lefenda

Agnieszka Radwańská si vychutnává poslední týdny těhotenství. Bývalá světová dvojka se již brzy zařadí po bok dalších hvězdných tenistek, které v nedávné době přivedly na svět své ratolesti.

Role maminek se z českých tenistek v poslední době zhostily bývalé reprezentantky Lucie Šafářová či Andrea Sestini Hlaváčková. Poprvé se stala matkou i Dominika Cibulková, slovenská vítězka Turnaje mistryň z roku 2016.

Podobně jako posledně jmenovaná si i Radwańská nechala ve svém „požehnaném stavu“ udělat sadu uměleckých fotografií. A v Polsku, kde je vítězka dvaceti turnajů na okruhu WTA mimořádně populární osobností, vyvolaly poprask.

Snímky vzešly z dílny fotografa Mateusze Motyczyńského, již v předešlých měsících ovšem někdejší světová dvojka své příznivce na sociálních sítích zásobovala fotkami rostoucího bříška.

„Nastal čas na novou etapu mého života,“ oznámila v únoru na internetu jednatřicetiletá Radwańská, jež má i o dva roky mladší sestru Urszulu. Ta je stále aktivní hráčkou, v pozastaveném ženském žebříčku jí ovšem náleží až 265. pozice.

Ale zpět k Agnieszce, která ani během těhotenství nezahálí. Žena, která v minulosti hned šestkrát ovládla hlasování fanoušků o nejoblíbenější hráčku na okruhu, přišla během úterý s další radostnou novinou.

„Hurá! Získala jsem magisterský titul v oboru tělesná výchova na univerzitě v Krakově. Byla to dlouhá cesta, ale konečně jsem to zvládla! Mé díky směřují zejména k profesorům za jejich podporu a porozumění,“ pochlubila se úspěšná Polka.