COVID-19: Djokovič má koronavirus. Nákaza se potvrdila také u jeho ženy

- Jan Havlovic

Novak Djokovič měl pozitivní test na koronavirus! Nákaza se u srbského tenisty prokázala poté, co se nechal otestovat v nemocnici v Bělehradě. Kromě Djokoviče měla pozitivní test i jeho žena Jelena. Jejich děti měly negativní test. Světová jednička nyní podstoupí čtrnáctidenní karanténu.

Kromě Novaka Djokoviče se nákaza prokázala i u dalších tří účastníků série exhibičních turnajů Adria Tour. Konkrétně jde o Bulhara Dimitrova, Chorvata Čoriče a Srba Troického. Další tenisté, kteří zápolili v minulých dnech na Balkánském poloostrově míří do karantény.

Čtrnáctidenní izolace čeká také na Djokoviče i jeho ženu Jelenu. Zpráva o pozitivním testu testu světové jedničky se objevila na sociálních sítích v úterý odpoledne. „Hned poté, co jsme dorazili do Bělehradu, jsme se nechali testovat. Můj i Jeleny test byl pozitivní, u našich dětí byl test negativní,“ stojí v oficiálním prohlášení Djokoviče.

Třiatřicetiletý tenista zároveň objasňoval důvody, kvůli kterým Adria Tour uspořádal. „Tato akce byla uspořádána, abychom pomohli tenistům z Evropy nabrat zápasové zkušenosti. Uspořádali jsme tyto turnaje ve chvíli, kdy byl virus na ústupu. Bohužel, koronavirus je tu stále,“ dodává světová jednička.

„Chtěl bych všem moc omluvit. Věřím, že budete všichni v pořádku. Podrobím se čtrnáctidenní karanténě a za pět dní budu opět testován,“ vzkázal Djokovič závěrem.