Kvitová hlásí návrat. V Prostějově by měla táhnout růžový tým

- Jan Havlovic

Petra Kvitová by se mohla již začátkem příštího týdne představit na tenisových dvorcích. Stav její zraněné ruky se lepší a třicetiletá tenistka věří, že růžovému týmu pomůže přímo na dvorci. „Mohlo by to být dokonce ve dvouhře,“ uvedla kapitánka týmu. Na druhé pokračování Tipsport Elite Trophy se těší i Karolína Plíšková. „Doufám, že budeme pokračovat v dobrých výkonech,“ uvedla šéfka černého týmu.

V pondělí 29. června odstartuje v areálu TK Agrofertu Prostějov druhé klání charitativní série Tipsport Elite Trophy. Růžový tým se bude snažit oplatit černému týmu porážku z úvodní zastávky série na pražské Štvanici. 

Růžový tým by již měl mít v Prostějově k dispozici kapitánku Petru Kvitovou, kterou v Praze nepustilo do hry zranění. „Stav mé druky se lepší, a tak předpokládám, že se jako kapitánka zapojím do hry o body. Když půjde vše podle předpokladů, mohlo by to být dokonce ve dvouhře,“ uvedla aktuálně jedenáctá tenistka světa. 

Černý tým se bude i v Prostějově spoléhat na hrající kapitánku Karolínu Plíškovou, která věří, že se jejímu týmu podaří navázat na dobré výkony z Prahy. „Tento formát nás celý černý tým velmi baví. Užíváme si s holkami spoustu legrace. Myslím, že se diváci mají na co těšit,“ láká česká tenisová jednička fanoušky.

Úvodní hrací den, 29. června, nabídne celkem tři singlové duely a jeden zápas čtyřhry. Všechny živé přenosy bude vysílat internetová vyleze Tipsport a O2 TV.

Každý odehraný míč ve všech utkáních bude oceněn 50 korunami od organizátora, které následně zdvojnásobí Nadace Tipsport. Po první sérii je na kontě charity 128 300 Kč.