COVID-19: Po Dimitrovovi měl pozitivní test další přední tenista

- Filip Lefenda

Po Grigoru Dimitrovovi oznámil pozitivní test na koronavirus další účastník exhibiční série Adria Tour, která se o víkendu konala v chorvatském Zadaru. Virem Covid-19 onemocněl domácí Borna Čorič, jenž o nálezu informoval v pondělí dopoledne na svých sociálních sítích.

„Chci vás informovat, že jsem byl pozitivně testován na Covid-19. Rád bych tímto varoval všechny, kteří se mnou přišli v posledních dnech do kontaktu, aby se nechali rovněž otestovat. Velmi se omlouvám za nepříjemnosti, které jsem tím mohl způsobit,“ napsala třiadvacetiletá chorvatská jednička na svém twitteru.

„Cítím se výborně a neprojevují se u mě žádné příznaky. Dávejte na sebe pozor,“ dodal v současnosti 33. tenista žebříčku ATP, jehož maximem je dvanáctá pozice z předloňského května.

Po Grigoru Dimitrovovi je Čorič druhým tenistou elitní světové stovky, který se koronavirem oficiálně nakazil. Stejně jako Bulhar se i on o víkendu zúčastnil v Zadaru exhibičního turnaje série Adria Tour, jejímž pořadatelem je světová jednička Novak Djokovič.

Právě srbská hvězda měla v Chorvatsku bojovat ve finále s Rusem Rubljovem, zápas byl ale nakonec zrušen.