Dimitrov se nakazil koronavirem. Účastnil se exhibičního turnaje na Balkáně

- Marek Bartošík

Grigor Dimitrov na svém instagramovém účtu oznámil, že byl v Monaku pozitivně testován na koronavirus. Bulhar se účastnil exhibiční Adria Tour po balkánských státech, ještě v sobotu sehrál v chorvatském Zadaru utkání s Bornou Čoričem. Následně z turnaje odstoupil.

Světová devatenáctka Grigor Dimitrov se nakazil koronavirem. Někdejší vítěz Turnaje mistrů se v posledních dnech zdržoval v Srbsku a Chorvatsku, kde se účastnil exhibiční série turnajů Adria Tour, pořádané Novakem Djokovičem.

„Chci se ujistit, aby byl každý, s kým jsem se v posledních dnech setkal, testován. Omlouvám se za všechny případné problémy, které jsem způsobil,“ uvedl devětadvacetiletý Dimitrov.

Tenisté na Adria Tour nedodržovali bezpečnostní opatření, taktéž diváci v hledišti byli v těsném kontaktu. Dimitrov působil unaveně už v sobotním duelu s Čoričem, který v Zadaru prohrál dvakrát 1:4 (hrálo se se speciálními pravidly).

Není divu, že organizátoři bezprostředně po oznámení od Dimitrova zrušili plánované finále mezi Novakem Djokovičem a Andrejem Rubljovem. S ohledem na charakter akce a chování účastníků je totiž reálné, že koronavirem není nakažen pouze Dimitrov. V ohrožení jsou dále třeba Dominic Thiem, Alexander Zverev a Marin Čilič.