Nemůžu se dočkat! popřela Serena všechny spekulace

- Radek Štohl

Navzdory spekulacím bude Serena Williamsová bojovat o sedmý titul z US Open. Loňská finalistka ženské dvouhry o této skutečnosti informovala během středy, kdy v průběhu tiskové konference zanechala fanouškům vzkaz.

Vše rozpoutala slova jejího trenéra Patricka Mouratogloua. Podle padesátiletého Francouze jedním z důvodů neúčasti mohlo být dlouhé odloučení od dcery. „Nedokážu si představit, že by bez ní byla přes tři týdny," utrousil Mouratoglou, který tak narážel na čtrnáctidenní karanténu.

Serena Williamsová však ve středu jakékoliv pochybnosti rozptýlila. „Návratu do New Yorku se nemůžu dočkat! Pevně věřím, že USTA (Americká tenisová federace, pozn.) odvede skvělou práci. Vše bude neuvěřitelné. V té době to bude šest měsíců od chvíle, kdy profesionální tenisté naposledy hráli soutěžní zápasy," uvedla zkušená hráčka.

Pro Williamsovou je US Open specifickým místem. Právě ve Flushing Meadows vyhrála svůj první grandslamový titul, ten poslední z New Yorku slavila v sezóně 2014. Od té doby se ještě dvakrát objevila ve finále, proti však byla Naomi Ósakaová a Bianca Andreescuová.

Američance bude v době konání turnaje devětatřicet let, i přes pokročilejší věk však bude patřit k favoritkám celého US Open. Pokud se jí podaří vyhrát sedmou trofej ze zdejší akce, tak v počtu grandslamových titulů dorovná Margaret Courtovou, která uspěla na čtyřiadvaceti grandslamech. 

A to už je pořádná motivace.