Tenisový okruh se definitivně vrací: Začne se v srpnu, hrát se budou grandslamy

- Radek Štohl

Restart letošní sezóny je naplánovaný. Zatímco okruh WTA se rozjede třetího srpna v Palermu, muži si budou muset počkat dalších čtrnáct dní do Washingtonu. V současném harmonogramu nechybí ani grandslamové turnaje US Open a French Open.

První záblesk naděje se dostavil během úterního odpoledne. Guvernér státu New York dal zelenou k tomu, aby se v plánovaném termínu uskutečnilo US Open. O necelý den později o turnajích informovaly okruhy ATP a WTA.

Do provizorního kalendáře ATP bylo umístěno sedm akcí, přičemž ta první začne páteční kvalifikací čtrnáctého srpna ve Washingtonu, následovat bude premiérový Masters sezóny Western & Southern Open (tradičně konaný v Cincinnati, letos ve Flushing Meadows). Po US Open jsou dalšími turnaji Kitzbühel, Madrid, Řím a Roland Garros.

Ještě o čtrnáct dní dříve se do bojů o titul dostanou ženy. Třetího srpna se bude hrát v italském Palermu, po týdnu volna se rovněž podívají do areálu v New Yorku, celkově je pro ně do konce sezóny 2020 naplánováno osmnáct turnajů.

Pozadu nezůstala ani organizace ITF pořádající turnaje nižších kategorií. Po vzoru okruhů WTA a ATP budou tenisové akce zahájeny třetího srpna mezi ženami a sedmnáctého srpna mezi muži. O finálním nouzovém kalendáři se teprve diskutuje.