Skvělá zpráva! US Open se uskuteční v plánovaném termínu

- Radek Štohl

Tenisový svět o letošní US Open nepřijde. Oficiální stránky závěrečného grandslamu sezóny během úterních odpoledních hodin vydaly prohlášení, že turnaj se uskuteční v původním termínu od 31. srpna do 13. září, hrát se však bude bez diváků.

„Jsme ohromeni, že guvernér Andrew Cuomo a stát New York odsouhlasili náš plán, abychom v Národním tenisovém centru Billie Jean Kingové pořádali US Open 2020," stojí v prohlášení výkonného ředitelele americké tenisové federace USTA Mike Dowse.

Dowse zároveň ubezpečil, že organizátoři udělají všechny kroky k tomu, aby tenisté byli vystaveni co nejmenšímu nebezpečí. „Fanouškům po celém světě nabídneme příležitost sledovat nejlepší hráče soupeřící o titul z US Open. Skutečnost, že jsme schopni uspořádat tuto velkou akci, je velkou podporou jak pro samotný New York, tak tenisovou veřejnost," dodal.

O uskutečnění US Open se začalo výrazně spekulovat od pondělního večera, kdy o této variantě informoval magazín Forbes. Stále se však čekalo na to, jak na současnou situaci zareaguje stát New York.

Kdo na turnaji nakonec bude startovat a kdo nebude, se uvidí během následujících týdnů. Již dříve se proti účasti vymezili Novak Djokovič, Asleigh Bartyová, Alexander Zverev nebo Dominic Thiem. V úterý rumunské deníky informovaly o tom, že na US Open bude chybět Simona Halepová.