Do New Yorku poletím, hlásí Plíšková. Jaké omezení bude těžko skousávat?

- Radek Štohl, MIchal Hladký

Situace ohledně US Open se pochopitelně týká také Karolíny Plíškové. Aktuálně třetí hráčka žebříčku dvouhry po úterním zápase na Tipsport Elite Trophy neváhala s tím, že by do New Yorku měla odletět. Zároveň prozradila, jaké omezení by pro ni případně představovalo největší problémy.

Po pauze zapříčiněné opatřeními z pandemie koronaviru zvládla také pátý zápas. A ani během úterního odpoledne neztratila set, když za padesát minut hry Jekatěrině Alexandrovové povolila pouhé tři gemy. Bez nadsázky se tak dá říct, že Karolína Plíšková je připravena se vrátit na tenisový okruh. Včetně grandslamu na US Open.

Ačkoliv řada hvězd včele s Novakem Djokovičem a Asleigh Bartyovou na závěrečném grandslamu sezóny hrát odmítá, Karolína Plíšková se na turnaj naopak těší. „Jsem na to nachystaná. Určitě poletím. Však jsem doma skoro půl roku," smála se česká tenistka. 

Mezi dosud potvrzenými podniky jsou Cincinnati a US Open. Fanoušci se tak znovu dočkají, ale na úkor komfortu hráčů –⁠ spekuluje se o podstoupení karantény, častém testování tenistů na koronavirus, setrvání na hotelu vyjma tréninků a zápasů nebo o tom, že by do New Yorku vzali pouze jednoho člena realizačního týmu. „To by pro mě bylo nejhorší," vyjádřila se k poslednímu omezení, přičemž ho hned vysvětlila.  

„Nepotřebuji mít okolo sebe pět lidí, ale už mám nějaký věk," prohlásila osmadvacetiletá tenistka. „Na turnaji jsou pouze tři fyzio, což by při počtu dvě stě hráček samozřejmě nestíhaly. Na jednu stranu si nemyslím si, že dva tři lidi udělají nějaký rozdíl, ale chápu, že kdyby si je každý vzal, tak se počet ztrojnásobí. Riziko by bylo větší. Nevím, jaká je situace v Americe," řekla finalistka US Open 2016.

Velkou změnou budou pro elitní hráčky zápasy bez diváků, Plíšková však tuto situaci přijímá. „Především chci hrát tenis. Pro mě je důležité začít. Čím dříve se tak stane, tím dříve se přidají fanoušci. Asi nikdy ta situace nebude stoprocentní. S lidmi je to samozřejmě lepší. Pokud hráčky mají rády tenis, tak by tam měly odjet," dodala někdejší první hráčka světového žebříčku.