Halepová vynechá US Open. Kdy se hodlá vrátit?

- Radek Štohl

Simona Halepová se s největší pravděpodobností stane první profesionální tenistkou, která se kvůli současné situaci odhlásí z US Open. Osmadvacetiletá tenistka by se podle informací rumunských médií měla na kurty vrátit až během evropské části.

Spekulace se začaly šířit poté, co kameraman rumunské televizní stanice Nedelcu Iulian natáčel Simonu Halepovou při jednom z jejich tréninků. Podle Iuliana se Halepová rozhodla v letošní sezóně vynechat US Open a sérii asijských turnajů, naopak by neměla chybět na French Open, které bylo přesunuto na přelom září a října.

O plánu Halepové informovala také rumunská verze Eurosportu, přičemž vyjádření hráčky ještě nebylo vydáno.

Někdejší první hráčka světového žebříčku dvouhry ohledně americké série turnajů vyjádřila pochyby už dříve, v rozhovoru pro The New York Time uvedla, že o pořádání závěrečného grandslamu sezóny má velké pochyby. V poslední době se o US Open mluvilo také co se týče různých omezení, včetně netradičně malého počtu lidí okolo profesionálních hráčů a hraní bez diváků.

Vzhledem k přísným opatřením o neúčasti na US Open hlasitě přemýšlel Novak Djokovič, kriticky se na adresu slavného turnaje vyjádřil také bouřlivák Nick Kyrgios. Vinou nedávné artroskopické operace pravého kolene na podniku bude chybět Roger Federer, který se i za předpokladu restartu sezóny v letošním ročníku na kurtech už neukáže.

Podle nejnovějších zpráv z pondělního dne se mluví o tom, že v srpnu by se znovu měly rozjet tenisové okruhy, včetně grandslamu v New Yorku. Oficiální stanovisko by na povrch světa mělo vyjít v následujících dnech.