Tipsport Elite Trophy: Sestry Plíškovy zařídily výhru černého týmu. Vondroušová zvýšila vedení

- redakce

První kolo Tipsport Elite Trophy vyhrál černý tým Karolíny Plíškové. Úvodní úterní duel lépe zvládla Kristýna, která se na výhru nadřela proti Lindě Fruhvirtové. Následně se na kurt dostala samotná kapitánka Karolína , jež čelila sedmadvacáté hráčce žebříčku dvouhry Jekatěrině Alexandrovové, s protihráčkou ale za pouhých devětačtyřicet minut přišla o tři gemy.

Závěrečný debl patřil Strýcové s Krejčíkovou
Barbora Strýcová s Barborou Krejčíkovou v závěrečném utkání prvního kola Tipsport Elite Trophy získaly bod pro růžový tým, když porazily debl Karolína Plíšková, Karolína Muchová 3:6, 6:3, 10:5. Strýcová s Krejčíkovou tak snížily na konečných 4:7.

Vondroušová s Krejčíkovou nezaváhala
Markéta Vondroušová (18.) v Tipsport Elite Trophy navýšila vedení černého týmu, když si již za rozhodnutého stavu poradila s Barborou Krejčíkovou (115.) 6:4, 6:2.

Favoritka zápasu v pátém gemu přišla o vlastní servis, okamžitě se jí ale vydařil rebrejk, na returnu uspěla také za stavu 5:4. Ve druhé sadě loňská finalistka French Open prohrávala 1:2, následně ale vyhrála pět gemů v řadě, z toho třikrát vzala Krejčíkové podání. V závěrečném gemu se Vondroušové podařilo zužitkovat pátý mečbol.

„Bára hrála docela dobře, první set mě dost tlačila, potom jsem se ale dostala do zápasu," vyjádřila se k odpolednímu zápasu Markéta Vondroušová.

Kar. Plíšková zajistila výhru černému týmu
O stvrzení výhry černého týmu se postarala samotná kapitánka Karolína Plíšková (3.), která po sadách nedala šanci Jekatěrině Alexandrovové (27.). 

Plíšková do zápasu vstoupila brejkem ve druhém gemu, o dalších úspěch na returnu se postarala v závěrečné hře první sady. Začátek druhého dějství byl stejný, Češka ovšem ve třetím gemu přišla o podání. Od té doby ale získala zbývající čtyři hry, čímž pro svůj tým získala vedení 6:3.

„Bylo to spíše náročnější na koncentraci, dělalo se spousta chyb. Přišlo mi, ze soupeřka nehrála úplně nejlépe tento týden," uvedla po konci střetnutí Karolína Plíšková.

Kr. Plíšková přehrála L. Fruhvirtovou
Kristýna Plíšková (69.) na charitativním turnaji Tipsport Elite Trophy poslala černý tým do vedení 5:3, když v úvodním zápase úterního dne porazila Lindu Fruhvirtovou (822.) 7:6, 6:4.

Úvodní sada utkání nabídla jediný brejk, kterého se Plíšková dočkala v jedenácté hře. Ve druhém setu se oběma hráčkám více dařilo na returnu, celkově bylo k vidění pět využitých brejkbolů. Zkušenější Kristýna Plíšková však získala o jeden gem při podání soupeřky navíc, v závěru ke všemu dokázala zažehnat stav 0:40 při vlastním servisu.

„Byla jsem překvapena, jak hrála dobře. Až jsem si zvykla na její servis, tak to bylo lepší," prohlásila Kristýna Plíšková po zajištění pátého bodu pro tým černých. 

Po pondělním dni to bylo velmi těsné
V sobotu se oba týmy rozešly smírně. Barbora Strýcová nejprve ve dvou sadách přehrála Markétu Vondroušovou, v následujícím zápase Kristýna Plíšková porazila Kateřinu Siniakovou. Tereza Martincová a Jekatěrina Alexandrovová se sice ještě dostaly na kurt, za stavu 6:4, 2:1 pro Martincovou se však utkání přeložilo na neděli a vzápětí také na pondělí.

Dohrávku lépe zvládla Martincová, která proti sedmadvacáté hráčce žebříčku dvouhry ztratila už jediný gem. Následující krásný duel dravého mládí ovládla Linda Fruhvirtová, patnáctiletá tenistka povolila jen tři hry o rok mladší Nikole Bartůňkové. Znovu tak bylo srovnáno na 2:2 na zápasy.

Sestry Plíškovy následně pro Černý tým urvaly dva body. Kristýna si vyšlápla na Alexandrovovou, Karolína výsledkově nedala šanci Barboře Strýcové. Za růžový tým snížila deblová dvojice Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková, která neztratila sadu s párem Tereza Martincová, Markéta Vondroušová.

Úterní program
Černý tým (Plíšková) – Růžový tým (Kvitová) 7:4*
Kristýna Plíšková – Linda Fruhvirtová 7:5, 6:4
Karolína Plíšková – Jekatěrina Alexandrovová (RUS) 6:2, 6:1
Markéta Vondroušová – Barbora Krejčíková 6:4, 6:2
Karolína Plíšková, Karolína Muchová – Barbora Strýcová, Barbora Krejčíková 6:3, 3:6, 5:10