Ani déšť některé hráčky neodradil. Jak vypadala neděle na pražské Štvanici?

- Michal Hladký

Neděle měla fanouškům přinést další zápolení nejlepších světových tenistek, jenže v pokračování Tipsport Charity Cupu zamezil živel, který v posledních měsících o sobě příliš často vědět nedává – vytrvalý déšť. Některé hráčky však nepříznivých podmínek využily ve svůj prospěch. Jak?

Hodiny ukazují čas 11:00 a na pražské Štvanici je jasno – hrát se dnes nebude. Nedělní program se přesouvá na pondělí, ten zítřejší zase na úterý. Příčina je zřejmá, počasí dnes nastoupit hráčkám na promočené kurty nedovolí.

Že si tenisová elita odpočine? Omyl! Některé hráčky v klidu nevydržely a vydaly se alespoň do přilehlé haly, kde se udržovaly v připravenosti na další zápasy právě probíhajícího Tipsport Charity Cupu. Výjimku tvořily sestry Plíškovy, které v dešti alespoň na chvíli vyběhly na antukové kurty.

Přestože po prvním hracím dnu bylo skóre vyrovnané (1:1), tak to byly hlavně hráčky černého týmu, které v dopoledních hodinách na pražské Štvanici trénovaly. Kromě výše zmíněného sesterského dua se na kurtech představily mladičká Nikola Bartůňková či Karolína Muchová.

„Protože venku prší, tak jsme si šli s kondičním trenérem aspoň trochu ťuknout do haly. Naposledy jsem hrála ve čtvrtek (výhra 2:0 nad Siniakovou – pozn. red.), proto jsem nechtěla ztratit cit k balónu,“ popisuje Muchová pro Tenisový svět důvod, proč si ani kvůli nevlídnému počasí nedala chvíli od bílého sportu pauzu.

Týmový turnaj pokračuje v dopoledních pondělních hodinách a světová hráčka číslo dvacet šest se pochopitelně nemůže dočkat: „Na kurtu i lavičce se skvěle bavíme. Je to super, lépe se poznáváme,“ chválí si akci Muchová.

Teď už jen doufat, že počasí se v příštích dnech o něco umoudří.