Tipsport Elite Trophy: Po dvou singlech je srovnáno, dohrávat se bude v neděli

- Redakce

Sobotní odpoledne patřilo na kurtech pražské Štvanice prvnímu turnaji ze série soubojů mezi týmy Petry Kvitové a Karolíny Plíškové. Po dvou singlech je mezi oběma týmy srovnáno 1:1, přičemž program byl výrazně narušen deštěm. Zápasy se proto nestihly dohrát a část programu byla přesunuta na neděli.

Souboj Martincové s Alexandrovovou přerušen
Třetí dvouhra sobotního programu Tipsport Elite Trophy mezi Terezou Martincovou (133.) a Jekatěrinou Alexandrovovou (27.) byl za stavu 6:4, 2:1 pro českou tenistku přerušen. Duel se bude dohrávat v neděli. Stejně tak byla odložena čtyřhra mezi sestrami Plíškovými a Siniakovou s Krejčíkovou.

Kr. Plíšková srovnala stav Tipsport Elite Trophy
Náročný zápas mají za sebou Kristýna Plíšková (69.) a Kateřina Siniaková (54.). Jejich vzájemný duel výrazně narušil déšť, který utkání na dlouhou dobu přerušil za stavu 3:2 pro Plíškovou. Ta nakonec po vynucené pauze vyhrála 7:5, 6:3 a srovnala souboj mezi Černým a Růžovým týmem na 1:1.

Plíšková v prvním setu prohospodařila náskok dvou brejků a Siniaková se dotáhla na 5:5. Koncovka jí však nevyšla podle představ, hned prohrála servis a Plíšková nakonec dotáhla dějství k výhře 7:5. I ve druhém setu musela Siniaková dohánět ztrátu a srovnala na 2:2. Plíšková ovšem od skóre 2:3 dominovala, vyhrála čtyři gemy v řadě a připsala pro tým své sestry první bod.

„Na začátku jsem byla nervózní. Ale hrát před diváky je rozhodne lepší, už to připomíná normální turnaje,“ měla radost Plíšková.

Strýcová zdolala Vondroušovou
Tým Petry Kvitové oslavil zisk prvního bodu na Tipsport Elite Trophy hned v úvodním sobotním klání. V souboji Barbory Strýcové (31.) s Markétou Vondroušovou (18.) se z vítězství 6:3, 7:5 radovala právě členka Růžového týmu Strýcová.

Zkušená tenistka zvládla první sadu mnohem lépe a dvěma brejky si připsala výhru 6:3. I ve druhé sadě začala Strýcová lépe a ujala se vedení 4:2. Pak ovšem Vondroušová dvěma brejky otočila vývoj dějství a podávala na zisk druhého setu. Koncovku ovšem nezvládla, Strýcová sokyni rebrejkla a ve 12. hře na returnu využila hned svůj první mečbol.

„Na kurtu jsem se cítila dobře. Set a půl jsem Maky tlačila, potom se zlepšila,“ hodnotila utkání Strýcová. „Pak jsem ale byla zase trochu aktivnější já. Ze zápasu si beru hodně pozitiv.“

Růžový tým, který vede Kvitová, už před startem přišel o svou hlavní tvář. Světová dvanáctka totiž na Štvanici kvůli zranění startovat nebude.

Všechny duely budou vysílány v živém přenosu na internetové televizi Tipsport a O2 TV. Každý odehraný míč ve všech utkáních bude oceněn 50 korunami od organizátora, které následně zdvojnásobí Nadace Tipsport. Vítězný tým obdrží po celé sérii šek s konečnou částkou, jejž pak věnuje nadaci dle vlastního uvážení.

Sobotní program (začátek ve 12:00)
Černý tým (Plíšková) – Růžový tým (Kvitová) 1:1
Markéta Vondroušová – Barbora Strýcová 3:6, 5:7
Kristýna Plíšková – Kateřina Siniaková 7:5, 6:3
Tereza Martincová – Jekatěrina Alexandrovová (RUS) 6:4, 2:1 odloženo
Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková – Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková odloženo