Kanár a další skalp Brendy. Nebylo to lehké, říká třináctiletá Češka

- Radek Štohl, Michal Hladký

Brenda Fruhvirtová svůj potenciál ukázala také na Štvanici. V rámci týmové soutěže Barvy pro budoucnost ČTS by Moneta si jednoznačně poradila s o čtyři roky starší Denisou Hindovou 6:0, 6:3, zásluhou čehož pomohla Bílému týmu k důležitému bodu.

České veřejnosti se do podvědomí výrazněji zapsala loni v polovině prosince. V předkole Tenisové extraligy nejprve otočila zápas s Veronikou Vlkovskou (4:6, 7:5, 6:3), posléze sehrála dva velice vyrovnané duely s Kateřinou Siniakovou (6:3, 2:6, 5:7) a Terezou Martincovou (6:2, 2:6, 0:6).

Během února a března do své sbírky přidala dvě cenné trofeje v mládežnické kategorii. Nejprve dobyla neoficiální mistrovství světa do čtrnácti let, kde se stala nejmladší šampionkou v historii. O měsíc později nedala šanci soupeřkám ve Stockholmu, když při cestě do finále ztratila pouhých šest gemů.

Skvělý výsledek se pro Brendu Fruhvirtovou dostavil také ve čtvrtek, kdy porazila někdejší šestatřicátou juniorku světa Denisu Hindovou 6:0, 6:3. „Byl to dobrý pocit, když jsem po více jak třech měsících mohla odehrát zápas," reagovala po zápase Fruhvirtová, která teprve v dubnu oslavila třnácté narozeniny.

Na první pohled se dopolední zápas může zdát jednoznačný, podle slov mladé hráčky však skóre zcela neopovídá průběhu zápasu. „Určitě to nebylo lehké, musela jsem se soustředit. Šlo to celkem dobře. Soupeřka vytvářela více chyb, což pravděpodobně bylo rozhodující," pokračovala mladá hráčka s hodnocením utkání.

Stejně jako na prosincové Tenisové extralize se Brenda na jedné akci potkává se starší sestrou Lindou, která se představila na prvním českém podniku po koronaviru, když se hrálo O pohár prezidenta ČTS. „Byla jsem tam a zápas (proti Barboře Strýcové, pozn.) sledovala. Podle mého to bylo dobré utkání," prozradila Fruhvirtová Tenisovému světu.

Celosvětová pandemie se pochopitelně nevyhnula ani tenistce s velkým potenciálem, která uvedla, jak trávila volný čas. „Bylo to hlavní o učení do školy. Na základce mi ještě zbývají dva roky," dodala na závěr.