Začne se v srpnu hrát? Na Twitter unikl nový kalendář WTA

- Jan Vojkůvka

Světové dění se pomaličku vrací do normálních kolejí a týká se to i sportovních událostí. Tenis, pochopitelně, není výjimkou a podle všeho by se v srpnu skutečně mohlo začít hrát. Nahrává tomu i uniklý kalendář WTA.

Na Twitteru omylem nový kalendář ženského okruhu zveřejnila belgická tenistka Alison Van Uytvancková. Byť jej po krátké chvíli smazala, začal se nový pracovní kalendář rychle šířit po sociálních sítích.

Tento nový kalendář počítá s tím, že se skutečně začne hrát na začátku srpna. Konkrétně pak od pondělí 3. srpna. Tehdy by měl začít turnaj v italském Palermu a o týden později podnik v americkém Washingtonu.

V kalendáři jsou sice na tyto srpnové termíny vypsány ještě podniky v Charlestonu a Praze, ale jak zmiňuje web Ubitennis, tak tyto turnaje byly zrušeny a hrát se nebudou.

Co naopak pevně figuruje v kalendáři, je turnaj v Cincinnati, který bude generálkou před US Open. Americký grandslam by se měl konat od 31. srpna. Posléze by se ženský okruh měl vrátit do Evropy.

V září se plánují antukové podniky v Madridu, Istanbulu, Římě a Štrasburku. Po nich odstartuje pařížský grandslam French Open, jenž se má hrát od 28. září až do 10. října.

Následně WTA zamíří do Asie, konkrétně do Jižní Koreje a Číny. To je pro ženský okruh velmi důležité období, jelikož právě v Číně je do tenisu investováno ohromné množství peněz, o čemž svědčí i to, že se v polovině listopadu mají hrát Turnaj mistryň v Šen-čenu a WTA Elite Trophy v Ču-chaji.

Situace kolem pandemie koronaviru se samozřejmě může ještě změnit, což by mohlo s plány WTA výrazně zamíchat. Při současném vývoji se však zdá, že ženský okruh již počítá se srpnovým restartem sezony.

Zhruba v polovině června má být rozhodnuto o konání amerických turnajů včetně US Open. Je tento uniklý kalendář důkazem, že se znovu začne hrát?