Změří síly s nejlepšími! Kvitová si zahraje dva turnaje v Německu

- Filip Lefenda

Zpět na mezinárodní scénu? Už za měsíc by si aktuální česká dvojka Petra Kvitová měla zahrát na exhibičních turnajích v Berlíně. Podle informací německých pořadatelů již dvojnásobná wimbledonská šampionka potvrdila svou účast.

První z turnajů, jenž se uskuteční na travnatém povrchu v areálu stadionu Steffi Grafové, začne 13. července. Další bude následovat od 17. července v hangáru na uzavřeném letišti Tempelhof, kde se bude zápolit na tvrdém povrchu.

V obou případech půjde o menší třídenní akce, na kterých se představí celkem šest žen a šest mužů. Obsazení ale bude vskutku hvězdné. Kvitovou by v soubojích o podíl z celkové dotace 200 tisíc eur (více než 5,3 milionu korun) měly doplnit světová pětka Ukrajinka Svitolinová, sedmička Holanďanka Bertensová či zkušené Němky Görgesová s Petkovicovou.

Zajímavé tváře budou k vidění i mezi muži. Hlavními postavami budou třetí a sedmý hráč světa – Rakušan Thiem s domácím Zverevem. Pořadatelé jednají o možnosti dostat do dějiště i bouřlivého Australana Kyrgiose. Dočasný návrat na kurt přislíbil rovněž veterán Haas.

Poslední utkání odehrála Petra Kvitová za hranicemi země na konci února, kdy došla do finále v katarském Dauhá. Následně byla sezóna vinou pandemie koronaviru přerušena. Někdejší světová dvojka ale tenis hrát nezapomněla. Před dvěma týdny si došla na pražské Spartě pro titul z turnaje O pohár prezidenta ČTS. Ten ovládla bez ztráty jediného setu, když postupně vyzrála na krajanky Krejčíkovou, Siniakovou a Muchovou.