Argentinský reprezentant přiznal vzácnou nemoc. Po pandemii už se možná nevrátí

- Filip Lefenda

Jakmile se opět naplno rozběhnou profesionální mezinárodní turnaje, dost možná už to bude bez argentinské hvězdy Guida Pelly. V současnosti 35. hráč žebříčku ATP oznámil, že mu byla v únoru diagnostikována Mortonova neuralgie a netuší tak, zda bude moci s tenisem pokračovat.

Nemoc, které se rovněž přezdívá jako Mortonova noha, se vyznačuje bolestí chodidel v místech nášlapu, typickým syndromem je rovněž pálení a ztuhlost prstů na nohou, případně jejich brnění. Bolest bývá nejsilnější při chůzi nebo během dlouhého stání.

„V tuto chvíli netuším, zda tato pandemie neznamená konec mé kariéry,“ přiznal bývalý dvacátý hráč světa. „Její pokračování je nejisté,“ dodal.

Třicetiletý Pella má za sebou nejlepší sezónu v kariéře. Po titulech z futurů a challengerů si v loňském roce konečně došel i pro trofej z podniku ATP, když triumfoval na antuce v brazilském Sao Paulu. Ve stejném roce dosáhl i na své již zmíněné žebříčkové maximum.

Letos stihl účastník finálového týdne Davisova poháru zasáhnout celkem do pěti turnajů. Sezónu načal týmovým ATP Cupem, kde v barvách argentinské reprezentace zdolal třeba Chorvata Čiliče. Na Australian Open si následně zahrál třetí kolo. Hned v úvodním kole naopak vypadl v Rio de Janeiru. A právě zápas s Brazilcem Monteirem z 19. února bude dost možná jeho posledním v kariéře.