Mít mého tátu za trenéra je pro mě nejlepší kombinace, říká Wozniacká

- Jan Havlovic

Wozniacká zažívá povedené období a zdá se, že se pomalu vrací do světové tenisové špičky. Dánská tenistka v rozhovoru v čínském Wu-chanu přiznala, že spolupráce s jejím otcem je pro ní ideální kombinací.

V posledních týdnech je bývalá světová jednička ve skvělé formě! Caroline Wozniacká se na US Open probojovala do semifinále, skvěle obsazený turnaje v Tokiu celý vyhrála a ve Wu-chanu je již v osmifinále. Dánská tenistka navíc středeční výhrou nad Kateřinou Siniakovou zaznamenala své 500. vítězství v kariéře. Zdá se, že forma tenistky, která již byla na pozici první tenistky světa, avšak stále nevyhrála žádný grandslamový titul, je zpět! To potvrdila i při rozhovoru v Číně, kdy uvedla, že spolupráce s jejím otcem jí zkrátka vyhovuje. „Uvědomila jsem si, že nejlepší možnou kombinací je pro mě mít svého tátu jako trenéra," uvedla Wozniacká, kterou čeká v osmifinále souboj s Agnieszkou Radwanskou. 

Aktuálně 22. hráčku světového žebříčku trénoval její otec Piotr již od doby, kdy malá Caroline s tenisem začala. Jejich spolupráce se v minulých letech vždy na krátkou dobu přerušila, Wozniacká zkoušela štěstí s Arantxou Sanchézem nebo také s Davidem Kotyzou, avšak ani s jedním z trenérů nedokázala navázat na své výkony, díky kterým se dostala na pozici královny světového tenisu. Dánská tenistka v rozhovoru pro web tennisworldusa.org uvedla důvody, proč částečně přerušila spolupráci se svým otcem. „Jediným důvodem, proč jsem toto rozhodnutí tehdy učinila, bylo to, že můj otec chtěl trávit více času doma a odpočívat. Myslím, že je to velmi těžké, neboť trávíte se svým trenérem opravdu mnoho času, a tak musí fungovat vzájemná chemie. Pokud s trenérem nedokážete vycházet i mimo kurt, projeví se to na hře," řekla Wozniacká v rozhovoru s tím, že nyní je spolupráce s jejím otcem na výborné úrovní, což se ostatně odrazilo i na hře rodačky z Odense. 

„Občas můžete narazit i na skvělého kouče, avšak nemusí být ten pravý pro vás. Možná daný trenér pasuje na odlišný styl hry. Je zde opravdu hodně věcí, které musí do sebe pasovat a není to vůbec jednoduché." Nyní to však vypadá, že se dánská tenistka vrátila do své staré formy a již vyhlíží osmifinálovou bitvu s Agnieszkou Radwanskou. Tento zápas bude také lákat mnoho diváků, neboť se bude jednat o souboj dvou hráček hrajících ve velmi dobré formě. 

 

Congrats! @CaroWozniacki joins 5⃣0⃣0⃣ win club!

Fotka zveřejněná uživatelem WTA (@wta),Zář 27, 2016 v 9:29 PDT