ATP

Safin odmítl trénování. Kamarádství do tenisu nepatří, tvrdí Rus

- Radek Štohl

Mužský tenis mohl spatřit nového trenéra. Příležitost pracovat s talentovanými ruskými hráči obdržel legendární Marat Safin, který však odmítl dvě nabídky. Podle jeho názorů by potenciální spolupráce s krajany mohla zhoršit jejich přátelství.

Marat Safin během poslední doby na sebe nejvíce upozornil v polovině dubna, kdy mluvil o očipování lidstva. O dva měsíce později v povídání s Blair Henleyovou prozradil, že ho Andrej Rubljov a Karen Chačanov požádali o trenérskou výpomoc. Čtyřicetiletý Rus ovšem jejich nabídky prozaím odmítl.

„Zájem přišel od obou hráčů. Vezmu si však ještě další rok volna a posléze uvidím, v současné době rozhodně nejsem připravený cestovat na podobné bázi," rozpovídal se vítěz dvou grandslamových trofejí ve dvouhře.

Následně přidal další důvod, proč by měl problém s trénováním zmíněných hráčů. „Jakmile k nim máte blízko, tak je poté už těžké být jejich trenérem. Musíte si umět nastavit pevné hranice. Preferuji přátelství, než abych se stal jejich koučem. Nebyl bych jim nápomocný," pokračoval Safin.

„Když se stanete trenérem, tak je to už zcela jiný příběh. Kamarádství do tenisu nepatří. Nemůžete to ani nijak namixovat, jelikož vás přestanou respektovat a nebudou dělat, co potřebujete," dodal někdejší nejlepší hráč singlu.