Plusy a mínusy pro manžela. Jak se Plíšková poklonila legendě?

- Radek Štohl

Titul se od Karolíny Plíškové očekával. A také na něj dosáhla. Na LiveScore Cupu 2020 během tří zápasů neztratila jediný set, když postupně vyzrála na Barboru Strýcovou, Kateřinu Siniakovou a Terezu Martincovou. Nejvíce si přitom váží závěrečného utkání. „Nejlepší ode mě bylo finále. Celkově jsem odehrála tři výborná utkání," těšilo českou jedničku ve dvouhře.

Před finálovým utkáním došlo k malé slavnosti. V neděli to totiž bude přesně padesát let od chvíle, kdy legendární Jan Kodeš získal jeden ze svých tří grandslamových titulů. Ve finále French Open mu tehdy nestačil Željko Franulović, kterého Kodeš smetl 6:2, 6:4, 6:0. 

„Říkala jsem mu: „Kéž bych také měla takové výročí," usmívala se po zápase Karolína Plíšková. „S Honzou se známe dlouho ze Štvanice, dříve jsem tady trénovala. Nyní si občas napíšeme zprávy, někdy probereme můj tenis. Je velký fanoušek. Jako hráč byl samozřejmě výborný," pokračovala vítězka sobotního zápasu.

Stejně jako do předešlých dvou zápasů, vstupovala i dnes do finále v pozici favoritky. Proti Tereze Martincové ovšem s rozdílem 130 míst na žebříčku dvouhry. „Na turnaji šly podobné pozice stranou. Nikdy nevíte, jak kdo trénuje, jak je kdo unavený. Terka o této akci věděla na poslední chvíli, neměla prostor se na ni připravit," připomněla Plíšková skutečnost, že Martincová se na turnaj dostala místo zraněné Markéty Vondroušové.

Jak Plíšková nadále uvedla, se svým odpoledním výkonem byla spokojená. „Nejlepší ode mě bylo finále, kvalitní zápas jsme sehrály také s Bárou (Strýcovou, pozn.). Celkově jsem odehrála tři výborná utkání. Terka je ke všemu nepříjemný soupeř, hrály jsme spolu loni v New Yorku, tam to bylo hodně těsné (dvakrát 7:6, pozn.). Teď to bylo lepší, i když konec vypadal všelijak. Hlavní je, že jsme to stihly dohrát, z toho jsme obě měly radost," vyjádřila se ke skutečnosti, že krátce po skončení zápasu se nad Štvanicí strhl silný déšť.

Finále Livescore Cupu 2020 se konalo přesně v den, na kdy bylo naplánované finále ženské dvouhry French Open. Letošní ročník však byl kvůli pandemii kovonaviru prozatím přesunutý na přelom září a října.

„Je to samozřejmě jiný turnaj, než jaký bych chtěla vyhrát, ale pořád je to vítězství, což se počítá. Mám na čem stavět, jako příprava je to dobrý. Příští týden máme další zápasy, alespoň máme o co hrát. Před úvodním duelem jsem si hlavně říkala, ať nedostanu 0:6, nevěděla jsem, jak na tom kdo bude. V trénincích jsem nehrála dobře," přiznala aktuálně třetí hráčka žebříčku dvouhry.

Titul ji také těší z důvodu, že uspěla na turnaji, který pořádal její manžel a manažer v jedné osobě Michal Hrdlička. „Večer si udělám plusy a mínusy, co jak měl udělat," smála se Karolína Plíšková. Úsměv české hráčce vydržel i přesto, že po finále musela absolvovat další trénink.

„Jdu do Stromovky ještě. Jdete taky? Ani nevím, zda je to odměna, nebo trest. Mám to na hodinu, budu kroužit dokola, třeba se z někým z vás potkáme," dodala vítězka Livescore Cupu 2020.