Ćorić úspěšně podstoupil operaci kolene. Vrátím se silnější, hlásí

- Jan Havlovic

Borna Ćorić v úterý večer prostřednictvím svého facebookového profilu svým fanouškům oznámil, že operace jeho zraněného kolene dopadla úspěšně.

Nadějný tenista ještě v polovině září absolvoval s daviscupovým týmem Chorvatska semifinálovou bitvu proti Francii. S Gasquetem prohrál ve třech setech a navíc si přivodil zranění kolene, kvůli kterému musel přerušit sezonu a podstoupit operaci. „Milí přátelé, s radostí vám oznamuji, že moje operace dopadla úspěšně," uvedl devatenáctiletý tenista na své facebookovém profilu, k příspěvku rovněž přidal také fotku z nemocničního lůžka. „Chtěl bych poděkovat těm, kteří posílali povzbuzující vzkazy z celého světa. Hlavně díky vám se vrátím silnější!" hlásí odhodlaně rodák ze Záhřebu, který za několik dní zahájí rehabilitaci. 

Ćorić má velkou motavaci se vrátit na kurty co nejdříve, neboť na konci listopadu je v Arena Zagred na programu finále DC proti Argentině. Kapitán chorvatského týmu, Zeljko Krajan, na zranění Ćoriće dokázal rychle zareagovat. K návratu do týmu přemluvil Ivo Karloviće, který bude reprezentovat Chorvatsko poprvé od roku 2012! (více ZDE) Aktuálně 42. tenista světa se bude pokoušel dát do začátku finále DC zdravotně do pořádku, avšak není to příliš pravděpodobné, neboť by musel být Ćorić stoprocentně připraven, aby zvládl například pětisetové utkání. 

Borna Ćorić je velkým talentem světového tenisu, již v sedmnácti letech šokoval tenisovou veřejnost výhrou nad Rafaelem Nadalem, kterého porazil na turnaji v Basileji. Sám rodák ze Záhřebu v rozhovoru pro Tennis TV přznal, že tak rychlý výkonnostní vzestup nečekal. „Vše přišlo opravdu velmi rychle, vše najednou," uvedl teprve devatenáctiletý Ćorić, kterého nyní čeká několik týdnů rehabilitace.