LiveScore Cup 2020: Plíšková bez ztráty setu dokráčela k titulu

- Redakce

Favorizovaná Karolína Plíšková (3.) vyhrála exhibiční turnaj LiveScore Cup 2020. Ve finále si připsala třetí výhru v řadě, když porazila překvapivou finalistku Terezu Martincovou (133.) 6:2, 6:4. Utkání, které trvalo 68 minut, zvládla Plíšková i přes drobnou komplikaci se ztrátou podání zkraje druhé sady.

Světová trojka svůj jediný servis ovšem prohrála ve chvíli, kdy měla sama výhodu brejku a do ztráty se tedy nedostala. I přes poměrně rychlý průběh to ovšem nebylo pro Plíškovou úplně lehké utkání.

Po hladkém vítězství v úvodní sadě, kdy favoritka zápasu vyhrála pět gemů v řadě, se Martincová dokázala herně zvednout na returnu a začít nepříjemně na svou sokyni dorážet.

Členka druhé stovky světa si vypracovala ve druhém dějství celkem šest brejkbolů a mrzet ji může zejména nevyužití tří brejkbolů v řadě ve čtvrté hře, kdy se mohla utrhnout do vedení 3:1. Místo toho Plíšková podání udržela a hned v dalším gemu Martincové servis prorazila.

Brejk z páté hry byl pro zápas nakonec rozhodující. Plíšková v dalším průběhu druhého setu už další zaváhání nepřipustila a poté, co v desáté hře odvrátila brejkbol, proměnila hned svůj první mečbol.

Plíšková, jež odehrála první turnaj od přerušení sezony na začátku března, na LiveScore Cupu neprohrála ani jeden set a ve všech třech odehraných zápasech předvedla velmi solidní výkony. To je pro ni pozitivní zejména s ohledem na zranění zad, kvůli kterému musela vynechat květnový podnik O pohár prezidenta ČTS.

„Tady na turnaji šly žebříčkové pozice stranou. Nikdy nevíte, jak kdo trénuje, jak je kdo unavený. Terka o této akci věděla na poslední chvíli, neměla prostor se na ni připravit. Finále to ode mě nejlepší zápas, s Bárou to bylo také kvalitní," prohlásila po konci finále Karolína Plíšková.

„Od prvního gemu jsem cítila, že je to pro mě průšvih, z předchozích zápasů jsem byla naprosto vyčerpaná. I když jsem měla den volna, tak jsem si nenačerpala síly, na které jsem zvyklá. Jsem ráda, že jsem to nějak uplácala. Vůbec jsem nemohla servírovat, razance úderů byla nulová," řekla Martincová exkluzivně Tenisovému světu.

Sobotní program

Finále dvouhry
Tereza Martincová (133.) – Karolína Plíšková (3.) 2:6, 4:6