LiveScore Cup 2020: Plíšková dominovala a je druhou finalistkou. Muchová předvedla obrat

- Redakce

LiveScore Cup 2020 čekal v pátek odpoledne závěrečný hrací den v základních skupinách. K již jisté finalistce Tereze Martincové, která vyhrála skupinu B, se ze skupiny A připojila Karolína Plíšková. Ta v duelu s Kateřinou Siniakovou ztratila pouze jeden gem. Ve večerním utkání byla úspěšnější Karolína Muchová, jež přehrála Kristýnu Plíškovou ve třech setech.

Plíšková druhou finalistkou, udělila kanára
Karolína Plíšková (3.) na turnaji LiveScore Cup 2020 úřadovala a ve svém druhém utkání v základní skupině dokonce udělila kanára. Kateřině Siniakové (54.) povolila v celém duelu uhrát pouze jeden gem a porazila ji za 55 minut 6:1, 6:0.

Siniakovou znovu trápilo podání, v souboji s favorizovanou Plíškovou zahrála 8 dvojchyb a ani jednou si servis neudržela. Svůj uhraný gem vybojovala ve čtvrté hře první sady na returnu.

Naopak Plíškové utkání sedlo. Na returnu proměnila 7 z 10 brejkbolů a problémy jí dělalo pouze trochu slabší druhé podání, přes které prohrála hned 9 fiftýnů.

„Oproti minulému zápasu se mi hrálo nějak zvláštně, trochu foukalo,“ uvedla Plíšková, jež byla s výkonem spokojená. „Byla jsem solidní. Katka nepředvedla kvalitní výkon, zatímco já jsem si odehrála to svoje. Hrála jsem, co jsem potřebovala. Byla jsem spokojená s dobíhanými forhendy.“

Česká jednička si ve finále zahraje s Terezou Martincovou.

Muchová otočila proti Kr. Plíškové
Ve druhém pátečním utkání Karolína Muchová udolala Kristýnu Plíškovou za necelé dvě hodiny 4:6, 7:5 a 6:3. Duel byl zkraje druhé sady přerušen kvůli dešti, Plíšková posléze za stavu 5:4 neúspěšně podávala na vítězství. V zápase zahrála 10 dvojchyb. Muchová dokázala odvrátit hned 10 z 13 mečbolů.

„Z obou zápasů na turnaji si něco vezmu, beru to pozitivně. Po pauze jsem se zvedla a pomalu se do toho dostávala. Ke konci jsem už hrála dobře. Dešťovou přestávku jsem dnes samozřejmě brala jako plus," prohlásila Muchová exkluzivně Tenisovému světu.

Páteční program
Skupina A
Karolína Plíšková (3) – Kateřina Siniaková (54.) 6:1, 6:0

Skupina B
Karolína Muchová (26.) – Kristýna Plíšková (69.) 4:6, 7:5, 6:3