Konečně! Souboje týmů Plíškové a Kvitové se uskuteční s diváky na tribunách

- Filip Lefenda

Charitativní série turnajů Tipsport Elite Trophy, v němž se spolu utkají týmy Karolíny Plíškové a Petry Kvitové, se uskuteční za přítomnosti fanoušků! Pro první třídenní klání, které se na pražské Štvanici uskuteční od 13. do 15. června, bude uvolněno celkem 750 vstupenek. Předprodej startuje v pátečních 14 hodin.

V pondělí 8. června dojde k dalšímu uvolnění vládních restrikcí v boji s koronavirem. Konat se nově budou moci hromadné akce s účastí do 500 osob. A tento fakt se ihned promítne do prvního z celkem čtyř turnajů, v nichž povedou své týmy dvě aktuálně nejlepší české tenistky.

„Začneme na nižším počtu, ale těšíme se, že budeme první tenisovou akcí s fanoušky,“ řekl ČTK před úvodním dílem seriálu, jenž odstartuje příští pátek na Štvanici, promotér akce Tomáš Petera. Ten zároveň věří, že kapacitu bude možno s dalšími turnaji ještě navyšovat.

Pro každý hrací den úvodního podniku na Štvanici půjde do prodeje celkem 250 vstupenek. Předprodej bude zahájen v síti Ticketportal v pátek 5. června od 14 hodin.

V každý turnajový den se uskuteční tři dvouhry a jedna čtyřhra, přičemž jednotlivé zápasy se nemohou v průběhu turnaje opakovat. Za vítězné utkání získá daný tým jeden bod. Ty se na konci třídenní akce sečtou a bude určen vítěz. Na soupisce obou družstev bude celkem šest hráček, do jednotlivých turnajů pak bude vždy nominováno kvarteto z nich a jedna náhradnice.

A na koho se lze těšit? V týmu Karolíny Plíškové bude působit kromě jejího dvojčete Kristýny rovněž Karolína Muchová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová a Nikola Bartůňková. Elitní jména bude mít v týmu i Petra Kvitová, která spojí síly s Barborami Strýcovou a Krejčíkovou, Kateřinou Siniakovou, Jekatěrinou Alexandrovovou a Lindou Fruhvirtovou.

Jak vyplývá již z názvu, série turnajů bude mít charitativní nádech. Každý odehraný míč bude oceněn 50 korunami od organizátora, tuto sumu následně zdvojnásobí Nadace Tipsport. Vítězný tým následně obdrží po konci série šek, který věnuje nadaci dle vlastního uvážení.

Další zápasy seriálu Tipsport Elite Trophy se uskuteční ve dnech 23. až 25. června v Prostějově. Následně se dění vrátí zpět na Štvanici, kde se bude hrát ještě od 11. a 25. července.