Překvapení vyčerpané boxerky. Cítila jsem, že se rozpadám, uvedla Martincová

- Radek Štohl

Na finále by Terezu Martincovou nikdo netipoval. A ani nemohl. Pětadvacetiletá Češka totiž v původní listině Livescore Cupu 2020 chyběla, po odhlášení Markéty Vondroušové však zaujala její místo, které si podle výkonů na turnaji zasloužila. Během čtvrtečního dne nejprve zvládla dohrávku s Kristýnou Plíškovou, po krátké pauze si dokonce vyšlápla na Karolínu Muchovou.

„Psychicky i fyzicky jsem úplně vyčerpaná. Celou dobu jsem se snažila nemyslet na to, kolik toho mám za sebou. Takhle náročnou přípravu jsem snad nikdy neměla. Pokoušela jsem se hrát míček po míčku, pomalu jsem ani nevěděla, jaké je skóre," prohlásila v mix zóně šťastná, leč evidentně vyčerpaná Tereza Martincová.

S potenciálním nasazením do Livescore Cupu 2020 vůbec nepočítala, před povoláním do turnaje tak absolvovala velkou zátěž. Na začátku týdne si poprvé vyzkoušela box, posléze podstoupila náročnou čtyř a půl hodinovou přípravu. Před středečním zápasem s Kristýnou Plíškovou již za sebou měla více než dvouhodinový trénink.

„Nevěděla jsem, zda budu připravená. Jsou však tady naše nejlepší holky, tak mi to nedalo zkusit. K takovým zápasům se přes kvalifikace dostávám velmi těžko," pokračovala aktuálně 133. hráčka žebříčku dvouhry, která v obou případech porazila papírovou favoritku. Kristýně Plíškové patří 69. místo, Karolíně Muchové 26. příčka.

„Ani jedna z nás není stoprocentně připravená, sama jsem hrála velký počet hodin, což bych si před turnajem nikdy nedovolila. Jak jsem však viděla, tak v zápasech jsou emoce. Nemyslím si, že tento turnaj je nějaká exhibice," vyjádřila se k vítězstvím.

V obou zápasech byl průběh nahoru dolů. S Kristýnou Plíškovou ve třetím setu přišla o náskok dvou brejků, s Karolínou Muchovou v úvodním setu neudržela vedení 5:1. „Měla jsem výpadky a cítila, že se rozpadám. Snažila jsem si to nepřipustit. Pro mě bylo cenné hrát s oběma holkami. Chtěla jsem v sobě najít síly, abych hrála,“ nevzdávala se česká tenistka.

I přes únavu Martincová v pátek znovu podstoupí tréninkové dávky. Hned v sobotu ji bude čekat finále s vítězkou druhé skupiny. „Den volna si dát nemůžu, to bych zatuhla. Budu muset si jít na půl hodiny zahrát, protože konec jsem všemožně tahala," dodala hračka, pro kterou největším skalpem kariéry zůstává výhra nad tehdejší světovou dvacítkou Caroline Garciaovou.